Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De zondagavond speciaal voor de masters van de marathon. Op zich goede omstandigheden alleen een ijsvloer die niet optimaal is in de bochten Dit in verband met de drukte van die dag. Vele bezoekers pleegden een behoorlijke aanslag op het ijs. Wel fantastisch dat zo veel mensen van het ijs hebben kunnen genieten.

Een goede opkomst en een felle strijd. Niet verwonderlijk omdat de organisator (Henk Veen) oliebollen voor de eerste tien rijders van elke categorie als (extra) opwarmer in het vooruitzicht heeft gesteld.

De M3 bijt de spits af en namens De Amstelbocht laat Philip Wagenaar zich gelden. Maar een valpartij gooit roet in het eten en halverwege de strijd is dan duidelijk dat hij niet meer aanmerking kan komen voor wat voor bol dan ook. Dat geldt niet voor Peter de Nooij die soeverein in de tweede helft naar voren komt. Daar keurig blijft rijden en het beste resultaat van dit seizoen weet te boeken. Een vijfde stek is zijn deel. Bart Gietema finisht als dertiende en op de twintigste positie glijdt Kathleen Thomaes over de streep. Ook voor haar het beste resultaat in dit seizoen. (Klik hier voor de statistieken).

Daarna starten de M4-rijders. Dat lijkt vertrouwd schouwspel op te leveren maar de verrassing en spektakel zit hem in de laatste twee ronden. Talent Boelrijk nestelt zich kop en eenieder houdt de adem in. Gaat het hem lukken? Iedereen maakt zich op voor een daverend slotakkoord. De strijd in het tussenklassement is ongemeen spannend dus cadeautjes worden er niet gegeven. Johan Boelrijk moet enigszins passen en komt als 21e over de streep. Kees Bosman finisht, ietwat teleurstellend, op stek 14. En de twee M4-mannen van dit seizoen, Wim Verbree van ijsclub Baambrugge en Amstelbochter Arie Blijleven knokken voor de overwinning. Het is Wim Verbree die voor de derde keer dit seizoen weet te winnen terwijl Arie voor de derde keer dit seizoen als tweede finisht. Voor het tussenklassement betekent dit dat Wim de eerste plaats overneemt van Arie met een marge van slechts 0.3 punten! (Klik hier voor de statistieken).

Als laatste de combiwedstrijd M1/M2. De M2 moet 40 ronden afleggen en de mannen hebben er zin in. Na een twintigtal ronden een ontsnapping. Enkele rijders ontsnappen en in eerste instantie lijkt het erop dat het peloton het wel goed vindt. Maar dan toch wat reactie met als resultaat dat na een aantal ronden zeven rijders afstand hebben genomen. Daaronder Gijs de Nooij die na een krachtexplosie nog net heeft weten aan te sluiten. Deze groep weet uiteindelijk een rondje te pakken en met nog zes ronden te gaan krijgt het peloton de bel voor de laatste ronde. Henk Portengen finisht op stek elf en Ron Brandse glijdt als 20e over de streep.

Dan de kopgroep. Helaas moet Gijs daaruit lossen maar hij weet, hoewel meer dood dan levend, toch zijn rondjes te volbrengen en daarmee ook de vijf bonuspunten punten voor de ronde voorspong binnen te halen. Daardoor handhaaft hij nog net zijn eerste plaats In het tussenklassement. Zijn voorsprong op nummer twee is maar 0.1 punt. Dus ook in deze een ongekend spannend verloop dit seizoen. (Klik hier voor de statistieken).

Daarna kunnen de M1 rijders los en gaan ook los. Na driekwart wedstrijd zijn er twee rijders die het peloton op een rondje weten te zetten. Maar er is nog een klein groepje dat voor het peloton uitrijdt. Dit kleine groepje en het peloton moeten dan drie ronden voor het einde sprinten voor de wedstrijd. Daarna strijden de twee koplopers voor de overwinning. Amstelbochters in de uitslag zijn: Stan Nelissen (7), Auke Broex (13) en Paul Kuijer (16). (Klik hier voor de statistieken).