Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Een avond waarbij niet al te veel Amstelbochters aan de start verschenen. Maar de aanwezige Amstelbochters zorgden wel voor vuurwerk! Philip Wagenaar (M3) zorgde met een waar 'duveltjes-uit-een-doos-act' voor het klapstuk van de avond.

C2 (klik hier voor de statistieken)

De eerste Amstelbochters die deze avond acte de présence gaven waren Lars Wagenaar en Mees van Duren bij de C2. Mees smeet met zijn krachten en Lars moest alle zeilen bijzetten om te volgen. Uiteindelijk kwam Mees als derde over de streep. Daarmee blijft hij met 31 punten ook op de derde plaats staan in het tussenklassement. Lars finishte als negende en staat op een zevende stek in het tussenklassement.

M3 (klik hier voor de statistieken)

Het grootste peloton van dit seizoen stond aan de start. Een net gedweilde baan en niet te veel wind betekende een felle strijd. Meerdere uitlooppogingen die allemaal te niet werden gedaan. Daarbij een fanatiek Amstelbocht smaldeel dat behoorlijk van zich liet spreken. Maar ook voor hun gold dat je het ene moment top 10 rijdt en niet later moet knokken in de achterhoede.

Erik Evers onttrekt zich noodgedwongen aan de strijd en moest de nodige zeilen bijzetten om niet al bij voorbaat kansloos te zijn voor een goede klassering. Maar dan, onverwachts, sluipt hij mee naar voren en met nog enkele ronden te gaan rijdt hij kansrijk in tweede positie. Het voorlaatste rechte stuk houdt iedereen zijn adem in, Gaat het hem lukken om met een daverende eindspurt de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas lukt het hem deze avond niet en dondert er een forse groep op de eindstreep af. Iedereen houdt hem in de gaten, wat wordt zijn klassering? Dan schiet er opeens een lichtblauw Amstelbochtpak aan de binnenzijde langs. Het is Philip Wagenaar, vriend en vijand verrassend, die beslag legt op de derde plaats. Erik finisht als zevende, zijn beste resultaat tot nog toe dit seizoen. Bart Gietema glijdt als 20e over de streep. Peter de Nooij (33) en Kathleen Thomaes (34) maken het kwintet dan nog compleet.

In het tussenklassement staat Philip op plaats 5, Bart op de 9e stek, Peter staat 17e, Erik 25e en Kathleen neemt met 19 punten de 45e stek in. In het clubklassement staat De Amstelbocht op plaats twee.