Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Als eerste een dubbelwedstrijd: D/Junoren. O.a. aan de start Gerdien Meijer voor haar 35 ronden. Enkele dagen na haar succesvolle optreden in Heerenveen. Vol spirit en wellicht ietwat overmoedig slaat zij na enkele ronden een gaatje met de rest van het peloton. De andere rijdsters laten haar niet gaan en Gerdien moet dan even passen. Het lukt dan geen enkele dame meer om enige afstand te nemen. Sterker nog, de snelheid is dermate hoog dat meer en meer dames moeten lossen. Enkele ronden voor het einde moeten de achterblijvers de wedstrijd verlaten. Met nog één ronde te gaan nestelt Gerdien zich wederom op kop en voert het tempo nogmaals op. Haar belangrijkste tegenstander Marlies Galesloot, die wat voorzichter heeft gereden, breekt echter niet en weet Gerdien op het laatste stuk te passeren. Wel de snelste ronde van de avond voor Gerdien, ook een banketstaaf maar net niet de overwinning.

Bij de C2 staat Lars Wagenaar aan de start. Die weer een snellere ronde op de klokken zet (32.264) en in zijn eerste seizoen steeds stabieler gaat rijden. Deze avond finisht hij op een zevende stek.

De avond wordt afgesloten met de vijfde wedstrijd in de klasse M4. Bijna gewoontegetrouw glijdt Arie Blijleven onopvallend over het ijs maar finisht sterk. Voor de tweede keer dit seizoen in tweede positie. Daarbij blijft hij zijn naaste belager in het klassement net voor. Kees Bosman, wederom de smaakmaker van de wedstrijd, boekt voor de derde keer een zesde klassering. Johan Boelrijk komt als 20e over de streep en Martin van der Esch realiseert met zijn snelste seizoensronde een 33e positie. Een en ander betekent dit voor het tussenklassement dat Arie met in totaal 137 punten zijn voorsprong met één punt heeft vergroot en Kees met twee punten voor op zijn naaste belager de derde plaats inneemt.

Voor het clubklassement levert deze avond 83 punten op en daarmee staat de teller voor De Amstelbocht nu op 839,3 punten en dat betekent vooralsnog een tweede positie.