Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Na het vele zomeronderhoud aan de baan wordt het zo langzamerhand tijd om te testen of de baan winterklaar is. Daartoe hebben de ijsmeesters de baan gevuld met water. Een noodzakelijk gebeuren om te controleren of er geen lekken zijn. Op dit moment is de situatie dat er toch behoorlijk wat water wegloopt en dat dat nader onderzocht moet worden. Verder blijkt de verlichting ook nog niet gebruiksklaar. Met andere woorden: er moet nog wel het een en ander gebeuren voordat er met een gerust hart gewacht kan worden op de vorst!

Klik hier voor een afbeelding van de huidige situatie van de baan.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.