Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Zo langzamerhand begint er een beeld te ontstaan waartoe de prestaties van de schaatsclubs op de Jaap Edenbaan leiden. Uiteraard hebben we het dan over de unieke marathon clubcompetitie. Alle behaalde punten van de individuele rijders worden hierin samengevoegd. Daarbij wordt bij de eindvaststelling rekening gehouden met het aantal rijders van een vereniging. Dit om te voorkomen dat een vereniging met veel rijders daarbij een onevenredig groot voordeel heeft.

Vooralsnog wordt er nu nog alleen gekeken naar de behaalde punten. Bij aanvang van deze avond staat De Amstelbocht op de tweede positie met 621.2 punten. De nummer één (HCA) heeft een fors aantal punten meer (441,9 punten) maar ook meer rijders (52 versus 29). Kortom De Amstelbocht doet volop mee maar elk punt is belangrijk.

Dus de twee overwinningen van 13 november zouden gecontinueerd moeten worden!

Het is deze avond een Masteravond. populair gezegd een avond van de oude mannen, de 40plussers.

M3.

Bij de M3 ziet het er weer vertrouwd uit. Een grote groep waarbij een felle strijd wordt gevoerd en waar ook wel eens een valpartij voorkomt. Deze avond overkomt dit Philip Wagenaar, de man die tot nu toe de meeste punten heeft vergaard. het resultaat is dat hij niet mee kan strijden voor de punten. Peter de Nooij klasseert zich met zijn 18e stek als beste Amstelbochter. Direct gevolgd door Bart Gietema (19), daarna passeren Erik Evers (26), Kathleen Thomaes (27) en Remko van Roekel (43) de finish.

 

20191120 Johan Arie

M4.

20191120Martin Arie Johan

De omstandigheden zijn goed en dat betekent dat de M4 direct daarna aan hun wedstrijd begint. Bij deze mannen wordt toch steeds duidelijker dat er van een ploegentactiek sprake is. Verschillende foto's maken duidelijk dat Arie Blijleven (nr.4 rode pak) tijdens de wedstrijd gaat voor een goede eindpositie en daarin wordt hij door de andere rijders (nr. 109 Johan Boelrijk / nr. 13 Martin van der Esch) volledig gesteund. Dat leidt er toe dat hij met nog die rondjes te gaan op positie tien rijdt, de ronde daarna komt hij als vierde door maar in de finale sprint moet hij een klein stapje terug doen. Hij finisht als zesde. Kees Bosman komt als negende over de streep en Johan Boelrijk klasseert zich op positie 35, gevolgd door Martin van der Esch op plaats 46. In het tussenklassement staat Arie met 108 punten fier aan de leiding en Kees Bosman staat op positie drie met 99 punten.

 

M2

In de combiwedstrijd M2/M1 is natuurlijk de vraag of Gijs de Nooij wederom als eerste over de streep zal komen het prangendst. Zijn rijden lijkt sterk op dat van een week eerder en hij komt met nog drie ronden te gaan wederom op kop. Maar in de volhende ronde moet hij deze positie alweer afstaan. Is hij al geklopt? De laatste bocht maakt duidelijk dat hiervan geen sprake is. Gijs duikt als eerste de bocht in, komt daar wat ruim uit maar zijn directe tegenstander kan niet profiteren en Gijs pakt zijn tweede overwinning op een rij. Wederom blijkt dat als je van Gijs geen weerwoord wilt, dit het moment is! Na minuten uit te hijgen en te snakken naar lucht komt hij eindelijk bij zinnen en realiseert hij zich dat met deze overwinning zijn voorsprong in het algemeen klassement is gegroeid. Niet al te veelk want zijn naaste belager blijkt als tweede de streep gepasseerd te hebben.Verder worden Ron Brandse (31) en René Markus (33) geklasseerd. Jeroen Kolenberg gaat strijdend ten onder en wordt niet opgenomen in de uitslag.

M1

De entree van Stan Nelissen. Na ziekte dan nu voor het eerst aan de start en wat blijkt is dat een ogenschijnlijk onschuldig griepje, verregaande consequenties heeft. Moeizaam, achter in het sterk rijdende peloton, rijdt hij zijn rondjes. Als voor het eerst deze avond een serieuze poging wordt ondernomen door een klein groepje om het peloton op een rondje achterstand te zetten, moet hij direct passen. Ook Paul Kuijer is te laat om nog mee te springen. Hij probeert het wel maar na enkele ronden moet hij zich terug laten zakken in de grote groep. Daarin rijdt Auke Broex die ziet dat Stan zijn fysieke achterstand toch langzaam te boven komt. Uiteindelijk resultaat: Stan, die als eerste van het peloton op positie zeven over de streep komt. Auke die op plek 14 finisht en Paul glijdt als nummer 18 over de streep.