Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

40 Amstelbochtrijders reisden op zaterdagmiddag naar De Westfries in Hoorn voor een langebaanwedstrijd . De spits werd afgebeten door de de jeugdschaatsers , die  hun eerste wedstrijd al meteen overdekt reden. Er werd vooral tegen de directe tegenstander gestreden , de tijd leek minder belangrijk. Sommigen letten zo op elkaar dat het niet iedereen lukte om zonder vallen de finish te bereiken. Tygo Meijer bleek de snelste van deze groep over 100 meter. Daarna waren de licentieschaatsers aan de beurt. De meeste persoonlijke records werden verbroken bij  jongens en Marieke. De 3 km gaf de grootste klapper, Lars Wagenaar kon zich verbeteren van 5 minuut 27 naar 5 minuut 05.44. Jelle Boonstra reed een gedegen race (4:30.81 ) tegen Femke Markus , die  met stabiele rondetijden liet zien dat ze het nog niet verleerd is na een lang fietsseizoen.(4:34.73). Op de 500 meter wederom de jonkies die hun tijden even flink konden aanscherpen, wat te denken van Marieke Onink die haar tijd verbeterde met ruim 10 seconden naar 1:06.63 . En natuurlijk waren er een paar geluksvogels die de 1 minuut barrière konden doorbreken zoals Twan Wagenaar en Daan Snaas. Recreanten Wouter Bakker en Ed Auee reden 500 en 1.000 meter, altijd leuk om eens een tijd te rijden, zodat je de inspanning van je kind op waarde kan inschatten.

De 300 meter werd gewonnen door Joris Onink (33.23) nipt voor Jesper Roest. Jeugdschaatsters Elliot Karelse, Tiemen van Waveren, Ewout Bakker, Jelle Kouwenhoven, Jonah Koeman, Emily Meering, Fabian Elshof en Gijs Allaert zagen hoe Tygo Meijer ook deze afstand van hen won door met name een iets soepeler bocht. 
Op de 1.000 meter kon Matthijs Ottenbros voor het eerst onder 2 minuten komen, met val 1:59.37 dus daar is echt nog verbetering mogelijk. Ook Thijs Wagenaar kwam ten val, maar wist zijn rit desondanks te winnen, wat wel weer iets zegt over zijn tegenstander. Door de spanning die dit kwartet opleverde in de jurytoren werd de tijd van Tobias Baanders door niemand juist geklokt, waardoor er - ten onrechte- DNF achter zijn naam kwam. Een smetje op de wedstrijd. 
Op de 1500 meter kon de enige PR voor volwassenen worden ingeschreven , Bart Gietema wist zich te verbeteren naar 2:32.66 en deed daarmee al een serieuze gooi naar de pr-bokaal.Gerdien Meijer reed met 2:18.62 een nieuw baanrecord dames 55 .Marco Medik kon in zijn eerste 1500 meter zijn trainingsmaatje José van Beek achter zich houden. De wedstrijd werd afgesloten met een kleine marathon, waar gedubbelden uit de wedstrijd werden gehaald, en erkende racers als René Markus, NIels de Jong Bart Gietema en Erik Evers het langst om de eer streden.
Met een totaal van 18 verbeteringen van een persoonlijk record en veel nieuwe schaatsverhalen weet iedereen weer waarvoor getraind wordt. 
 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.