Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Gerdien20191113

 

 <   Gerdien Meijer

 

Twee overwinningen voor De Amstelbocht.

Het zat er aan te komen maar nu is het dan zover. De eerste overwinningen voor De Amstelbocht zijn een feit. En voor vriend en vijand is duidelijk: terechte overwinningen.

Bij de Dames staan Gerdien Meijer en Heleen Compier aan de start. Een plan de campagne is opgesteld en doorgesproken. Halverwege de koers geeft Gerdien het seintje en stuift er vandoor. Heleen ziet het rustig aan en concludeert dat het goed is. Na enige ronden zijn er al behoorlijk wat kaarten geschud en rijden er nog slechts enkele dames op kop. Daarbij de beide Amstelbochters. Dan de laatste ronden. Gerdien geeft nogmaals gas en met een laatste ronde van 31.856 seconden is zij niet meer te achterhalen en zijn de bloemen voor haar. In haar kielzog finisht Heleen dan ook nog op de vierde plaats.

 

M2.

GijsDeNooijABS

Een man staat aan de start bij de M2 met een gevoel van: "Nu moet het gebeuren". Stug rijdt hij zijn rondjes. Sluipt stiekem naar voren en met nog ruim twee ronden te gaan, de ultieme krachtexplosie. Wat men ook probeert, Gijs de Nooij rijdt op kop en blijft kop en blijkt dus onverslaanbaar. Zelf kan hij de eerste minuten amper een woord uitbrengen maar de missie is geslaagd en de bloemen.

Door deze overwinning neemt hij met 84,1 punten in het tussenklassement ook de eerste plaats in. Felicitaties komen o.a. van mederijders Henk Portengen, die als achttiende de streep passeert, gevolgd door Ron Brandse (25e) en Jeroen Koolenberg (30e).

Gijs de Nooij >

M1.

Bij de M1 rijden Paul Kuijer en Auke Broex hun rondjes. Paul behaalt een vijftiende plek en wordt direct gevolgd door Auke die op plaats zestien finisht.

 

C2.

Ook de 'jonkies' moeten aan de bak. Bijna vanzelfsprekend legt Mees van Duren beslag op de tweede plaats bij de C2. Deze positie neemt hij ook in het tussenklassement in. Lars Wagenaar blijkt zich steeds beter thuis te voelen en glijdt als nummer zes over de streep.

 

C1.

Thijs Wagenaar start dit seizoen voor het eerst op de marathon na fantastische resultaten bereikt te hebben tijdenslangebaanwedstrijden in binnen- en buitenland. Wel is halverwege de strijd duidelijk dat de af te leggen afstand (55 ronden) even iets anders is dan een 1500 meter. De snelheid is geen probleem (net geen 40 km/u) maar de afstand (nog) wel. Hij finisht op de vijfde plek (voorlaatste).