Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Marathon Jaap Edenbaan 30 november 2019

C1/C2.

Deze avond twee wedstrijden met een Amstelbochtvertegenwoordiging. Bij de C1/C2 combiwedstrijd twee C2-rijders: Mees van Duren en Lars Wagenaar. Vorig seizoen allebei nog uitkomend bij de junioren en nu een stapje hoger.

Twaalf rijders staan aan de start en zij maken er direct een felle strijd van. Fel en snel. Twee rijders rijden zelfs een rondje 32 en dat is voor Mees (snelste ronde: 33:881) en Lars iets te veel gevraagd. Verder zegt dit niet alles want twee rijders, waaronder Mees, weten namelijk een rondje op de rest te pakken. De achterblijvers moeten sprinten eerder af en daarbij weet Lars een zesde positie te behalen. Mees moet dan knokken voor de overwinning maar hij moet in de allerlaatste ronde passen en komt leeggereden als nummer twee over de streep. Door zijn extra rondje scoort hij wel vijf extra punten en dat betekent een score van 14 punten deze avond. Daarmee staat hij nu (al) tweede in het tussenklassement. Lars eist in dit klassement met vijf punten stek nummer negen op.

M3.

Het peloton met de grootste Amstelbochtvertegenwoordiging is in de M3-klasse. Zeven rijders in de bekende blauwe pakken waarvan er deze avond zes aan de streep staan. Vergeleken met de eerste wedstrijd van twee weken geleden valt direct op dat er hard wordt gereden. Philip Wagenaar rijdt met een snelste ronde van 34.786 seconden uitstekend mee en strijdt uiteindelijk mee om de podiumplekken. Hij eindigt op plek vijf en scoort daar 26 punten mee.

 

IngmarMaurice Mees

 

 

 

 

Daarmee bezet hij de achtste plek op in het tussenklassement.

De andere Amstelbochters scoren iets minder. Bart Gietema legt beslag op plaats 22 (9 punten) en Erik Evers finisht als 26e (5 punten). De andere rijders, Remko van Roekel (37e), Kathleen Thomas (42e) en Peter de Nooij (val), weten jammer genoeg geen punten te scoren.

Zie de tabbladen van de verschillende categorie├źn voor de statistieken en het wedstrijdprogramma.

 

 

< Mees van Duren (foto: Ingmar Maurice)