Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

 

Drie wedstrijden (vier categorieën). Een combiwedstrijd M1/M2. Gevolgd door de Masters M3 en de M4 vormt het slotstuk met hun tweede wedstrijd van het seizoen.

De M1/M2-ouverture valt een beetje tegen daar niet alle Amstelbochtrijders aanwezig zijn. Vanaf de start direct felle strijd en na enkele ronden een ontsnapping van René Markus. In eerste instantie lukt het de groep niet om de eenzame vluchter te achterhalen maar uiteindelijk moet hij bakzeil halen. Hoge snelheden worden er gereden (Gijs de Nooij rijdt de snelste ronde (32.498)). Toch lukt het een tweetal rijders om een rondje te pakken maar helaas geen Amstelbochters.

Gijs finisht op plaats 6 en scoort daarmee 25 punten. Henk Portengen (positie 14, 17 punten), Ron Brandse (21, 10), Jeroen Kolenberg (34,0) en René Markus, leeggestreden, eindigt op plaats 35 (0 punten). Jan Willem Meijer die zijn debuut maakt komt helaas ten val.

De M1 moet dan nog 25 ronden aan de bak. Ook in deze wedstrijd lukt het een klein groepje na felle strijd een rondje te pakken. Auke Broex eindigt uiteindelijk op positie 13 (8 punten) en Paul Kuijer legt beslag op de 15e plaats en scoort daarmee 6 punten.

Na een korte onderbreking voor baanonderhoud staan de M3 rijders klaar voor hun eerste wedstrijd van het seizoen over 35 ronden. 83 rijders hebben zich dit seizoen aangemeld en daarmee is de M3 dit seizoen de grootste groep. De Amstelbocht is daarin met zeven rijders goed vertegenwoordigd en dat betekent ook dat er daadwerkelijk van een tactisch concept uitgegaan kan worden. Maar alle begin is moeilijk en vastgesteld moet worden dat als er zeven rijders als snelste ronde een rondje van 35 seconden (waaronder Bart Gietema) realiseren en de andere Amstelbochters een 36-er noteren, het met de snelheid wel goed zit. Dat geldt echter nog niet voor de eindklassering want Peter de Nooij finisht op plaats 8 (23 punten). Kathleen Thomaes scoort 15 punten met haar 16e stek. Bart Gietema eindigt op positie 20 (11 punten), direct gevolgd door Philip Wagenaar (21/10) en positie 25 is voor Erik Evers (6 punten). Remko van Roekel komt als 43e over de streep.

De M4 sluit met 25 ronden wedstrijd deze avond af. Voor hun alweer de tweede wedstrijd en dat is te merken. waar een week eerder nog een gevoel was van "dat kan beter", legt Arie Blijleven met een krachtige spint beslag op de tweede plek (29 punten). Kees Bosman scoort 26 punten met zijn vijfde plek en Johan Boelrijk blaast nu pas na de streep stoom af. Hij realiseert een 11e positie die hem 20 punten opleveren voor het klassement. Dus een gemiddelde van 10 punten tot nu toe (vorig seizoen eindigde hij met een gemiddelde van 4,7 punten!).

Inmiddels bedraagt het totale aantal Amstelbochtpunten 270.