Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Update 16 oktober

Via deze weg willen wij graag alle mensen die op ons gestemd hebben voor de Rabobank Clubkascampagne bedanken voor hun stem. Dankzij jullie hebben wij een mooi bedrag van bijna 4500 euro gekregen voor de renovatie van de keuken in het clubgebouw!

indexUpdate 30 september

Ieder lid van de Rabobank heeft een mail gehad met daarin een unike code om vijf stemmen uit te brengen.

Twee van de stemmen mogen op hetzelfde doel gezet worden. In de ontvangen mail treft u een unieke code aan en een button om direct naar de stempagina te gaan.

 

 

 

IJsclub ‘De Amstelbocht’ neemt deel aan de Rabobank Clubkascampagne die van 27 september tot en met 11 oktober duurt. Leden worden gevraagd het project van de keukenrenovatie te steunen door hun stem uit te brengen.

Na een schitterende zomer komt het schaatsseizoen snel weer dichterbij. De ijsclub is van de zomer non-stop bezig geweest met het onderhoud van de baan en het terrein er om heen. Een vaste groep is twee ochtenden in de week in de weer om alles op orde te houden en gereed te maken voor hopelijk een strenge winter met natuurijs.

Graag wil ijsclub “De Amstelbocht” ook in haar clubgebouw een investering gaan doen. Nadat er vorig jaar een mooi bedrag is gekregen voor een dakrenovatie, heeft het bestuur bij elkaar gezeten om dit te combineren met het vervangen van de keuken. De keuken is ook aan een renovatie toe, en de ijsclub heeft zich daarom weer aangemeld bij de clubkascampagne van De Rabobank. Aangezien er al een aantal jaren opeenvolgend geen natuurijswinters zijn geweest (wat de grootste inkomstenbron voor de ijsclub is), hoopt “De Amstelbocht” dat er weer veel mensen op ons project zullen stemmen zodat wij toch de renovatie van de keuken kunnen realiseren.

Mocht u de vereniging een warm hart toedragen, dan kunt u uw stem uitbrengen, indien u Rabobanklid bent. Indien u wel een Rabobankrekening heeft, maar nog geen Rabobanklid bent kunt u zonder enige verplichting tot en met 9 september lid worden via www.rabobank.nl/amstelenvecht onder het kopje “De voordelen van het lidmaatschap”.

De Amstelbocht hoopt dat veel leden het project van de keukenrenovatie willen steunen, zodat dit zo snel mogelijk gerealiseerd kan worden.

Wellicht heeft u nu zin om wekelijks uw rondjes te gaan schaatsen op de Jaap Edenbaan. Dit kan! Er zijn nog plekken voor de schaatstrainingen, die vanaf 15 oktober aanstaande op de Jaap Edenbaan weer worden gegeven. Dan is het nu tijd om u daarvoor op te geven via deze website van “De Amstelbocht”, onder het kopje “schaatsen”. Ook voor het jeugdschaatsen  kunt u op de website terecht.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.