Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Schaatsen wordt goedkoper bij ‘De Amstelbocht’

Alles wordt duurder, maar schaatsen goedkoper. De tarieven voor het nieuwe schaatsseizoen zijn alweer bekend voor IJsclub ‘De Amstelbocht’. Ook voor jeugd is er nu de mogelijkheid tot recreatieschaatsen.

De zomer is nog niet eens gestart en nu toch alweer aan de winter denken. De meeste mensen willen eerst genieten van de zomer. Heerlijk fietsen en skeeleren in het zonnetje en fit blijven voor de winter. Toch komt IJsclub ‘De Amstelbocht’ nu al met de tarieven voor het komende schaatsseizoen. Dat start op zaterdag 12 oktober met de opening van de Jaap Edenbaan. Er wordt dan weer lesgegeven aan recreanten op de donderdagavond van 18.20 – 19.20 uur en van 19.40 – 20.40 uur. Op deze uren is er ook gelegenheid voor de jeugd om les te krijgen. Volwassen recreanten betalen voor een seizoen € 170.- en jeugdige (t/m 18 jaar) slechts € 110,-. Recreanten die veteraan (boven de 65 jaar) zijn, kunnen voor €145,- een jaar schaatsles krijgen.

Voor gevorderde schaatsers is er gelegenheid tot schaatsen op de trainingsuren. Ook deze abonnementen zijn fors gezakt in prijs. Pupillen van € 185,- naar € 170,-; junioren van € 217,- naar € 197,- en senioren van € 290,- naar € 265,-.

Elke zaterdagmiddag staat een team van jeugdschaatsbegeleiders weer klaar om de jeugd van Ouderkerk te leren schaatsen. Het jeugdschaatsen voor kinderen van 6 tot 12 jaar kost dit jaar slechts € 83,-. Een korting van € 5,-.
Daarbij komt wel eenmalig de kosten van een verplichte schaatshelm van Viking bij die (door de medewerking van sponsor Andantino) kan worden aangeboden voor slechts € 20,--.
Uiteraard kan deze helm ook de komende seizoenen worden gebruikt.

De verlaging van de prijzen is te danken aan de directe inkoop door Baanvereniging Groot Amsterdam (de Jaap Eden–verenigingen) en is een unicum in tijden waarin alles duurder wordt. U kunt zich opgeven via de website van IJsclub ‘De Amstelbocht’ www.amstelbocht.nl via het tabje schaatsen. We zien u graag op de ijsbaan.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.