Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Schaatsen wordt goedkoper bij ‘De Amstelbocht’

Alles wordt duurder, maar schaatsen goedkoper. De tarieven voor het nieuwe schaatsseizoen zijn alweer bekend voor IJsclub ‘De Amstelbocht’. Ook voor jeugd is er nu de mogelijkheid tot recreatieschaatsen.

De zomer is nog niet eens gestart en nu toch alweer aan de winter denken. De meeste mensen willen eerst genieten van de zomer. Heerlijk fietsen en skeeleren in het zonnetje en fit blijven voor de winter. Toch komt IJsclub ‘De Amstelbocht’ nu al met de tarieven voor het komende schaatsseizoen. Dat start op zaterdag 12 oktober met de opening van de Jaap Edenbaan. Er wordt dan weer lesgegeven aan recreanten op de donderdagavond van 18.20 – 19.20 uur en van 19.40 – 20.40 uur. Op deze uren is er ook gelegenheid voor de jeugd om les te krijgen. Volwassen recreanten betalen voor een seizoen € 170.- en jeugdige (t/m 18 jaar) slechts € 110,-. Recreanten die veteraan (boven de 65 jaar) zijn, kunnen voor €145,- een jaar schaatsles krijgen.

Voor gevorderde schaatsers is er gelegenheid tot schaatsen op de trainingsuren. Ook deze abonnementen zijn fors gezakt in prijs. Pupillen van € 185,- naar € 170,-; junioren van € 217,- naar € 197,- en senioren van € 290,- naar € 265,-.

Elke zaterdagmiddag staat een team van jeugdschaatsbegeleiders weer klaar om de jeugd van Ouderkerk te leren schaatsen. Het jeugdschaatsen voor kinderen van 6 tot 12 jaar kost dit jaar slechts € 83,-. Een korting van € 5,-.
Daarbij komt wel eenmalig de kosten van een verplichte schaatshelm van Viking bij die (door de medewerking van sponsor Andantino) kan worden aangeboden voor slechts € 20,--.
Uiteraard kan deze helm ook de komende seizoenen worden gebruikt.

De verlaging van de prijzen is te danken aan de directe inkoop door Baanvereniging Groot Amsterdam (de Jaap Eden–verenigingen) en is een unicum in tijden waarin alles duurder wordt. U kunt zich opgeven via de website van IJsclub ‘De Amstelbocht’ www.amstelbocht.nl via het tabje schaatsen. We zien u graag op de ijsbaan.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.