Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Cor Backer

Op vrijdag 17 mei jl. overleed Cor Backer, Ouderkerks sportman in hart en nieren. Naast een indrukwekkende wielercarrière reed Cor vele schaatstochten, waaronder de Elfstedentocht.

Nog deze winter was hij te vinden in het clubhuis van De Amstelbocht waar het boek Elfstedenkoorts aan de Amstel ten doop werd gehouden. Cor haalde vol enthousiasme herinneringen op met andere schaatsers van het eerste uur.

Na zijn actieve sportloopbaan (nou ja, hij reed tot voor kort nog steeds op zijn racefiets) werd hij actief supporter bij schaats- en wielerevenementen, waar hij met passie zijn favorieten aanmoedigde.

Aanstekelijk waren zijn mooie verhalen over hoe onze sport in vroeger tijden werd beleefd. Ook over de hedendaagse wedstrijdsport kon Cor prachtig meeslepend praten. En wie hem niet kende van de sport: Cor was in het buitengebied van Ouderkerk de “koude bakker” aan huis.

Cor bedankt!

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.