Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Op16 februari werden de nationale kampioenschappen marathon verreden in Dronten. Hierbij het verslag van de wedstrijd voor Dames junioren A opSchaatsen.nl:

Met diverse Topdivisie-rijdsters aan de start durfden de dames aanvankelijk nog weinig koers te maken. Er werd veel naar elkaar gekeken, totdat Heleen Compier met nog enkele ronden op het bord solo wegreed. Tessa Snoek zag het gevaar en ging in de achtervolging. "Mijn teamgenootje (Roos Markus)kon afstoppen, dus dat was het moment om te gaan. Pas toen ik er bij was, zag ik dat er nog iemand achter me reed", aldus de dolblije winnares.

Het was Lidia Tempert die stiekem had meegelift op de versnelling van Snoek, die normaal gesproken bij Port of Amsterdam in de Topdivisie schaatst. Met zijn tweeën hielden ze het peloton op achterstand. "We werkten goed samen, ook al wist ik niet of ze kon sprinten. Ik had op zich wel veel zelfvertrouwen, al is het in zo'n korte koers over maar 35 ronden toch anders dan anders. Ik ben blij dat ik in mijn laatste jaar als junior de titel nog heb kunnen pakken."

Een van de topfavorieten, winnares van de regiotopcompetitie Anna van den Bos, kon zich ondanks de verloren titel tevreden stellen met het brons. "Je kan niet altijd alles hebben", constateerde ze na de wedstrijd. "Er werd veel naar me gekeken, vooral als het even stilviel. Toen Tessa wegreed, zag ik wel dat het lastig werd. Ik dacht dat het misschien nog op gang zou komen, maar dat is nou eenmaal een risico dat je neemt."

Roos kwam glijdend op de billen over de finishlijn en werd als vierde geklasseerd, Heleen werd 18de. 

 

Junioren C
Bij de junioren C wachtten de jongens rustig af, terwijl een kopgroep met Remco Stam en Jelle Koeleman de ruimte kreeg. Halverwege de wedstrijd maakten Hylke de Boer en Stijn van de Bunt de oversteek, waarna Van de Bunt solo doortrok en al vallend over de finish gleed. Achter De Boer pakte Gijs Kamp het brons. Mees van Duren vonden we terug op de 22 ste plaats.

Bij de beloften werd Bart Segers van de Amstelbocht 40 ste.

Door Sjors Leek - Laatste update op 16 feb om 23:51

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.