Deze site maakt gebruik van cookies.

Background
portengen bokaal

De Portengenbokaal, competitie voor pupillen op de Jaap Edenbaan was een groot succes voor Amstelbocht. Na vijf jaar weer een Amstelbochtschaatser die de wisselbokaal gewonnen heeft, zo meldde trotse sponsor Cor Portengen.
V.l.n.r Twan Wagenaar, winnaar Tobias Elshof, trainer en trouwe coach Herman van der Meulen, Jesper Roest en Nick Roest

27 januari , de langverwachte wedstrijd in Leeuwarden, onder ideale omstandigheden. De lijst met persoonlijke records, voor oud en jong, is lang. En met name de vele verbeteringen bij de selectierijders, die al zo vaak dit jaar op snel ijs stonden, geeft aan dat de omstandigheden zeer goed waren.

Aan onze jonkies een bijzonder compliment, er waren er zelfs vier die 's morgens op de Jaap Edenbaan al schitterden, en in Leeuwarden gewoon weer een PR reden. Gefeliciteerd Jesper, Joris en Matthijs , die op de 500 meter voor het eerst door de 1 minuut grens heen braken.

Dank aan alle medewerkers, starters en juryleden die deze wedstrijd weer mogelijk hebben gemaakt. Want hoewel we wel eens mopperen als de ET het begeeft en er handtijden worden gegeven: er staat wel een hele jury die die tijden voor ons registreert.
De uitslagen vind je op https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijdenonder Leeuwarden

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.