Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

(Klik hier voor de marathonagenda seizoen 2018/19.) 

Jaap Edenbaan, 23 januari 2019.

Een echte masteravond. Alle 40+ers deze avond aan de start. Als eerste de combiwedstrijd M1/M2.

Na 40 ronden moeten de M2 rijders finishen en dat gebeurt dan natuurlijk ook. Na een supersnelle wedstrijd waarbij Henk Portengen zelfs zijn snelste rondje van het seizoen rijdt (32.899 seconden), knokt men tot de laatste meter voor een goede eindklassering. Henk Portengen finisht als beste Amstelbochter op de vierde plaats. Jeroen Kolenberg legt beslag op de 15e stek en René Markus komt als 32e binnen. Dat levert in totaal 43 punten op voor het clubklassement.

De gelijktijdig gestarte M1 rijders moeten dan nog 35 ronden afleggen. Alleen Paul Kuijer is namens De Amstelbocht aanwezig. Gewoontegetrouw knokt Paul weer voor elke meter. Het lukt hem echter niet om met de kopgroep mee te springen. Uiteindelijk finisht hij als dertiende en daarmee voegt hij zowel acht punten toe aan zijn eigen klassement als aan het clubklassement.

Bij de M3 weer het standaard beeld. Dus een grote groep waarin de Ouderkerkse helden gewoon hun rondjes meedraaien. Dat levert uiteindelijk Philip Wagenaar een 15e plaats op. Erik Evers finisht op positie 20 en Kathleen Thomaes vinden we in de uitslag op positie 35. Totaal 27 punten!

Dan wat zo langzamerhand één van de Amstelbochtklasses genoemd mag worden: de M4 (naast de D/Jun). Inmiddels zijn er dit seizoen al vier overwinningen geboekt. Maar nog steeds geen leidende positie in het individuele klassement. Voor aanvang staat Bart Gietema op stek twee met 202,3 punten en Remko van Roekel op de derde plaats met 182,1 punten. Het gaat er vanaf de start weer driftig aan toe en met rondjes van dik onder de 40 seconden is het een pak van 38 rijders dat er voor knokt.

Toch lukt het een groepje, met Bart Gietema, om los te komen en Bart ruikt zijn kans. Het is de nummer één van het klassement die de boot heeft gemist en in de achtervolging moet. Met nog een tweetal ronden te gaan zet Bart zich nogmaals op kop en sleurt gewoon door en finisht weer als eerste (zijn vierde overwinning van het seizoen).20181024BartG

Remko lukt het om pal voor de finish ook nog weg te springen en legt beslag op plaats zeven. Arjan de Wit finisht als 23e, Martin van der Esch als 33e. Johan Boelrijk scoort verrassend 13 punten door beslag te leggen op plaats achttien. Daarmee verdubbelt hij zijn puntentotaal ruimschoots.

Het totaal aantal punten voor het puntenklassement bedraagt 75,1 en de terechte leider van het  individuele klassement is Bart Gietema. Remko van Roekel heeft een klein stapje terug moeten doen en staat op plaats vier.

Totaal aantal punten deze avond: 153,1 punten. Daarmee staat De Amstelbocht op plaats drie. Voor alle cijfers, zie de tabbladen van elke categorie.