Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De Amsterdam Ysclub bokaal voor pupillen A en junioren C was vandaag een prooi voor Tobias Elshof.

De omstandigheden waren niet best op een buitenbaan, regen en veel wind. Desondanks had iedereen er veel zin in. De mooie prijzen zijn daar natuurlijk debet aan. Jesper Roest beet de spits af, in de eerste rit reed hij op de 500 mtr. een persoonlijk record van 1.01.54. In de latere ritten waren de pr's schaars, een teken dat Jesper zich nog veel meer kan verbeteren. Tobias reed in rit 12 tegen zijn (bijna ) vaste tegenstander Rosalie van Vliet. Beiden bleven ver van hun records verwijderd, maar beiden wonnen wel de afstand bij resp de meisjes en de jongens.

Op de 300 meter kon Jesper zijn stunt niet herhalen, Tobias kon wel weer winnen, en weer achter Rosalie. Daarmee was ook het klassement voor hem.

José van Beek heeft op de Andantino bokaal van 12 januari met een 500 van 55.98 en een 1500 van 2.59.88 in wind en regen weer een stap gezet op weg naar de wedstrijden in de Elfstedenhal op 27 januari. Die wedstrijd raakt inmiddels aardig vol, wie nog wil inschrijven moet haast gaan maken. Vol = vol.

 IMG 0902c Marathon in waterige omstandigheden

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.