Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

(Klik hier voor de marathonagenda seizoen 2018/19.) 

Kenmerkend voor deze avond is de strijd in samenhang met de behoorlijke scores van De Amstelbochtrijders.

Bij de categorie Dames/Junioren de bekende gezichten. Zowel Mees van Duren herkenbaar aan zijn kenmerkende houding (handen op de knieën) en Gerdien Meijer. Waar Gerdien de vorige wedstrijd voortijdig moest verlaten blijkt nu dat haar rug het uitstekend houdt en legt zij strijdvaardig en overtuigend beslag op de vierde plaats in de wedstrijd. Daarmee alle andere dames achter zich houdend. Aan het eind van het seizoen wordt er een apart klassement voor de dames opgemaakt. Duidelijk is dat zij nu het damestussenklassement overtuigend aanvoert. Mees moet er ook met volle bak tegenaan en -ook belangrijk- blijven staan. Dat lukt en hij finisht voor de vierde keer als tweede. Daarmee voert hij het klassement bij de junioren aan met ruim 30 punten voor op nummer twee. Totale score van Mees en Gerdien voor De Amstelbocht in het clubklassement bedraagt deze avond 26 punten.

De C2 met slechts tien man aan de start. Een leuke wedstrijd met een tweetal dat uiteindelijk één ronde op het peloton weet te pakken. Alleen Niels de Jong namens De Amstelbocht aanwezig. Hij finisht op stek 5 en scoort daarmee 16 punten.

Bij de C1 ook slechts een Amstelbochtrijder: Thijs Wagenaar. Tijdens de wedstrijd wordt al duidelijk dat hij met een blessure kampt maar puur op karakter weet hij te finishen. Dat levert hem vier punten op.

Bij de M2 een geweldige, fanatieke maar ook rommelige strijd met helaas op de laatste honderd meter nog een valpartij. Henk Portengen die als derde eindigt verklaart na afloop: "Het was een wedstrijd waarbij je moest zorgen uit de drukte te blijven". In de uitslag wordt hij direct gevolgd door Gijs de Nooij (4). Ron Brandse (19) en Jeroen Kolenberg (21) weten persoonlijke ook schade te voorkomen. Het viertal voegt hiermee in totaal 77 punten toe aan het clubklassement.

De M1 rijders Auke Broex, Pim Bonstra en Paul Kuijer zijn weer waardige vertegenwoordigers van het betere sleur- en kopwerk. Dat levert o.a. daardoor een aantrekkelijk wedstrijdbeeld op met uiteindelijk een 15e plaats voor Auke. Pim eindigt op plaats 22 en Paul finisht daar direct achter. Veel actie, veel arbeid maar -slechts- zes punten voor het clubklassement. Ouderkerkers Stan Nelissen en Marc van der Maarel scoorden met een derde en een elfde eindklassering duidelijk beter.

Totaal aantal punten bedraagt deze avond 129. Met 2162,6 punten staat De Amstelbocht nog steeds op positie drie in het clubklassement (met slechts 11,8 punten voor op nummer vier).