Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Bij het NK marathon voor belofte in Groningen heeft Bart Segers een knappe 16e plaats gehaald, in een slijtage slag over 100 ronden bleef de  Amstelbochter, die dit jaar voor Groene Hart rijdt, goed voorin.   Roos Markus werd bij haar debuut in Tilburg bij de A rijdsters na 80rondjes  32e, de wedstrijd werd gewonnen door Irene Schouten.

Jelle Boonstra reed een gewestelijke wedstrijd in Alkmaar. Hij mag na zijn PR op de 500 meter (42.17 ) door naar de landelijke selectie voor het NK C Junioren. Sander Brandse had minder geluk; hij trapte zich in zijn been en haalde gewond de finish. Hij kon zich niet  plaatsen.

Heleen Compier heeft met een wedstrijd in Thialf haar PR op de 1500mtr verbeterd. Roos Markus reed 2 clubrecords op 300mtr en 500mtr  voor Junioren A met deze wedstrijd. 

Gerdien Meijer reed zondagavond in Leeuwarden 43.9 op de 500 meter en 2.17 op de 1500 meter, waarmee ze goed op weg is naar het WK sprint voor masters, dat dit jaar in Nederland wordt verreden.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.