Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

(Klik hier voor de marathonagenda seizoen 2018/19.)

Dames/Junioren.

Vanaf de start is duidelijk dat Mees van Duren van plan is om (weer) een goed resultaat neer te zetten. Fanatiek rijdend weet hij samen met zijn grootste concurrent in het peloton, Simon de Smit, afstand te nemen en één rondje te pakken. Gerdien Meijer blijkt niet in grootste vorm te verkeren en ziet zich gedwongen om na 20 ronden met een pijnlijke rug op te geven.

ErikEvers

Het peloton moet vanwege het rondje achterstand eerder afsprinten en dan blijven er twee man over die gaan strijden voor de dag overwinning. Mees, zoals gezegd gebrand op een goed resultaat, gooit alles wat hij heeft in de strijd maar het lukt hem niet om als eerste uit de laatste bocht te komen. Nog 100 meter te gaan en hij zet nogmaals aan maar het mag niet baten. Sterker nog hij komt ten val en finisht dus als tweede. Wel heeft hij de bonus te pakken van vijf extra wedstrijdpunten voor het pakken van één rondje en een zak met oliebollen.

Bij de combiwedstrijd slechts één Amstelbochtrijder: Heleen Compier. Heleen rijdt vanaf de eerste ronde goed mee en gelijk aan Mees neemt zij, maar dan alleen, afstand van het peloton. Met elke ronde weet zij het  verschil groter te maken. Met nog 23 ronden te gaan rijdt zij 100 meter los. Maar dan gaat het iets minder en zij besluit om zich in te laten lopen.

Vier ronden later ontstaat er een kopgroep van drie man. Heleen lukt het niet om mee te springen en ziet het gat snel groter worden. Wat haar niet lukte lukt het deze groep wel. Zij nemen één ronde voorsprong. Dus ook hier weer een peloton dat eerder moet afsprinten waarbij Heleen zich als negende weet te klasseren. Daarna strijdt de kopgroep voor de dagprijs.

Twee Amstelbochters aan de start bij de M3: Philip Wagenaar en Erik Evers. Een grote groep die zonder al te veel valpartijen een felle strijd leveren om de punten. Bijna gewoontetrouw weet Philip zich in de loop van de wedstrijd naar voren te positioneren maar voordat hij zich daar meldt is er een groep van vijf man op avontuur. Het gat wordt langzaam kleiner maar dan stokt het in het peloton. Ploeggenoten van de koplopers weten de strijd op slot te gooien en dat geeft de kopgroep de ruimte om het peloton op één rondje te zetten. Philip rest niets meer dan mee te sprinten voor maximaal de zesde plek. Bestudering van de finishbeelden maakt duidelijk dat hij negende wordt geklasseerd. Erik laat zich ook niet onbetuigd maar ondanks zijn snelle laatste ronde -een seizoen record bij de M3-Amstelbochters- finisht hij op stek 21.