Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

(Klik hier voor de marathonagenda seizoen 2018/19.)

Verslag marathon 19 december 2018.

Veel (dramatische) valpartijen.

De M4 opent de avond met de bekende Amstelbochtvertegenwoordiging. Helaas een wedstrijd met veel drama. Dick Hess komt ongelukkig ten val en moet de strijd staken met een gebroken heup. Remko van Roekel wordt kort voor het einde in de bocht aangeraakt en komt ook ten val en kan een goede klassering vergeten (finisht op positie 44). Bart Gietema weet de dans te ontspringen en scoort wederom een goede klassering (2e plaats). Arjan de Wit laat zien dat hij zich steeds beter weet te manifesteren en eindigt op plaats 20. Johan Boelrijk eindigt als 34e en Martin van der Esch stapt kort voor het einde uit de wedstrijd.

De combiwedstrijd M1/M2 wordt voor de M2-geleding een zeer rommelige wedstrijd waarbij de jury zich genoodzaakt om maatregelen te nemen. Helaas is niet iedereen het daar mee eens maar uiteindelijk levert het voor de Amstelbocht M2 rijders de volgende uitslag op: Gijs de Nooij zevende plaats, en Ron Brandse komt als 24e over de streep. Jeroen Kolenberg en René Markus worden niet geklasseerd.

Bij de M1 een veel positiever beeld. Paul Kuijer, weer in Amstelbochtpak scoort een geweldige derde plaats. Auke Broex finisht op positie 14 en Pim Bonstra weet zijn eerste punten van het seizoen te scoren door als 19e over de streep te komen.

Als laatste categorie de M3. Ook hier eer een Amstelbochtrijder, Philip Wagenaar, die ten val komt. Maar hij knokt zich terug in het peloton en scoort uiteindelijk (na correctie) een elfde plek. Erik Evers gaat hem voor en finisht als zevende! Kathleen Thomaes legt beslag op positie 17.