Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Op 16 december mochten Roos Markus en Bart Segers meedoen aan het NK voor junioren A op de 3 kilometer. 

Roos wist er een spannende race van te maken. Haar tegenstandster kon vanaf de eerste ronde alle rondetijden onder die van Roos te rijden. De laatste twee rondes storte haar tegenstander in en kon Roos nog iets dichterbij komen, maar de achterstand was al te groot. Daarmee kwam Roos uit op een nieuw persoonlijk record van 4.24.52, goed voor de tweede plek!

Bart had meer last van marathonbenen en kon niet echt imponeren. Met 4.10.50 bleven zijn persoonlijk en seizoensrecord ver buiten beeld.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.