Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Op zondagmorgen 2 december was al weer de 4e wedstrijd om de portengenbokaal. Zware omstandigheden, 9 graden, nat en vlagerige wind, dus zacht ijs. Dat was te zien. Waar op de uitslagenlijsten altijd vele malen de letters PR achter de tijden staan, ontbraken die nu vrijwel. Jesper Roest wist er op de 100 meter nog wel één te rijden. Maar vooral op de 300 meter en de 500 meter  had de wind veel invloed. Tobias Elshof kon de 100 meter bij de jongens als snelste rijden, op de 300 enn 500 meter werd hij tweede. Mogelijk toch nog wat vermoeid na de zware 1.000 meter die hij zaterdagavond voor de eerste keer dit seizoen reed.

Daan Adams reed op de zaterdag voor de Amsterdamse IJsclub Bokaal naar de 4 e plek bij de Heren junioren B, net naast het podium. En ook daar werden nauwelijks PR's gereden. We moeten op betere omstandigheden hopen om de tijden weer te kunnen verbeteren.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.