Deze site maakt gebruik van cookies.

Background
 

Op 24 november werd in Alkmaar een gewestelijk toernooi gehouden voor pupillen, waarvoor het Gewest Noord-Holland/Utrecht de snelste pupillen uitnodigd. Tobias Elshof (pupil A) was met zijn persoonlijke records van 11.84 seconden op 100 meter en 28.54 op de 300 meter geselecteerd. Hij reisde al vroeg af naar Alkmaar om eerst aan het binnenijs te wennen in de vrije uren. Na de laatste weken in Amsterdam te hebben gereden, met een enkel uitstapje naar de baan van Dronten, is het weer even aanpassen van de slag en het ritme op het gladdere en hardere ijs. De wedstrijd begon met een 100 meter. De spanning en onwennigheid , en de officiële uitstraling zitten veel deelnemers dwars, er zijn veel valse starts. Tobias kan zich focussen en wint direct de eerste manche in 11.76 seconden, een nieuw persoonlijk record. In de tweede manche weet hij met 11.85 opnieuw eerste te worden. Dan volgt de 300 meter, Tobias heeft een misstap in de bocht waardoor hij 28.86 rijdt. In de tweede manche kan hij zich met .04 seconden verbeteren, maar hij blijft tweede op de 300 meter. In het klassement over twee afstanden is hij hiermee winnaar. Een ware sprinter in de Amstelbochtgelederen !                                                .

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.