Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De finale van de Interclubwedstrijd zit er weer op. Over 500 en 1500 meter moest de Amstelbocht het opnemen tegen HGI/Centrum oostzaan combinatie, ASV Almere en De Poelster. In de voorronde was al gebleken dat vooral de Poelster en HGI onze tegenstander zouden worden. De uitslag is nog niet officieel bekendgemaakt, maar zelfs de grootste positvo's moeten inzien dat we tegen dit Poelster niet konden winnen. Op het harde ijs en de vrijwel windloze omstandigheden hebben de Amstelbochters zeker goed gereden. En de Poelster had een blik neo's opengetrokken die heeel hard reden.Maar meer dan de tweede plek is het niet geworden. Coach Ron ook bedankt!

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.