Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

(Klik hier voor de marathonagenda seizoen 2018/19)

De dames/junioren combinatie start zoals gewoonlijk als eerste. Weer een levendige strijd waarbij de aanwezigheid van de junioren voor veel actie zorgt. Zowel Mees van Duren als Gerdien Meijer rijden netjes mee in de kop van het peloton. En waar Mees nog lucht heeft voor een snel laatste rondje weet Gerdien nog net aan te klampen. En de laatste ronde van Mees is het gespreksonderwerp van de rest van de avond. Hij legt deze af met een tijd van 29.972 seconden. Dat is niet snel maar buitencategorie en helemaal voor een junior van veertien jaar. Dit seizoen zijn er slechts drie rijders die een rondje onder de dertig seconden hebben gereden! De volle winst dus voor Mees van Duren en een negende klassering voor Gerdien Meijer. Mees voert ook het tussenklassement aan.

Dan verschijnen de C1 en C2 rijders aan de start. En daarbij ook weer Amstelbochters. Bij de C2 een wedstrijd over 35 ronden, waarbij een kopgroep met zeven rijders een rondje  weet te pakken op het peloton. Helaas daarbij geen Amstelbochters. Niels de Jong weet in het peloton op plek 11 te finishen en Peter Wesseling, in zijn eerste marathon van het seizoen, op positie 14. Na vorig seizoen geen enkel punt gereden te hebben eindelijk weer een score van zeven punten.

Daarna de C1 die dan nog vijftien ronden moeten afleggen. Met name Thijs Wagenaar rijdt sterk. Tijdens een tempoversnelling moet Terence Brandse vaststellen dat een klein griepje de kracht doet afnemen en hij moet de strijd voortijdig staken. Thijs rijdt tot enkele ronden voor het eind sterk door maar lijkt dan te moeten passen. Als laatste van de groep gaat hij de laatste ronde in maar, puur op wilskracht, weet hij toch als vierde te finishen.

De combiwedstrijd M1 (60 ronden) / M2 (40 ronden) is de laatste van de avond. Gijs de Nooij moet zich afmelden in verband met een griepje. Henk Portengen lijkt nog wat last te ondervinden van de valpartij van de voorgaande wedstrijd. Ron Brandse start sterk en blijft de hele wedstrijd in de kop meedraaien. Een wedstrijd met een rustig karakter waarbij geen enkele rijder al te veel energie wil spenderen in de aanloop naar de finale. Maar dan. Als een groep jonge honden worden alle remmen losgegooid. Good old Henk Portengen finisht ijzersterk als derde. Ron Brandse glijdt als achtste over de streep. René Markus legt beslag op plaats twintig en Jeroen Kolenberg sluit de Amstelbochtrij rij af met plaats 29.

In het tussenklassement staat Gijs de Nooij op plaats nummer vijf, Henk Portengen op acht en Ron Brandse op negen.

De M1-rijders moeten dan nog in 20 ronden laten zien wie deze avond over de beste benen beschikt. En daar wordt keihard voor gereden. Hier zelfs twee rijders die een laatste ronde rijden onder de 30 seconden. Helaas geldt dat niet voor Paul Kuijer en Auke Broex die respectievelijk beslag leggen op de 16e en de 17e positie.