Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

(Klik hier voor de marathonagenda seizoen 2018/19)

M3 (Kathleen Thomaes: "Alive and Kicking" maar wel nul punten).

Drie Amstelbochtrijders aan de start voor hun 35 ronden. Een vertrouwd beeld: Philip Wagenaar rustig meerijdend en Erik Evers verblijft wat meer in de achterhoede. Kathleen Thomaes daarentegen toont zich vanaf het startschot gretig en rijdt continue mee in de kop van het peloton. Met een twintigtal ronden te gaan ontstaat er een kopgroep en de snelheid gaat omhoog. De eerste afvaller van het groepje moet zich weer melden in het peloton. Dan valt er nog iemand uit de kopgroep. Nog vijf ronden te gaan en dus een tweetal op kop. Dan gaat de snelheid nog verder omhoog en wordt het beeld onoverzichtelijk. De jury maakt de uitslag bekend en dan blijkt dat Philip Wagenaar als 26e en Erik Evers op plaats 37 is gefinisht. Kathleen Thomas is niet opgenomen in de uitslag (redenen: transponder is verlopen en zij gaat uit van een verkeerd beennummer). Kortom nul punten maar wel de constatering dat zij weer "Alive and Kicking" aanwezig is en dat belooft wat voor de komende wedstrijd op 9 december.

M4 (Johan Boelrijk overtreft zichzelf maar haalt het einde -net- niet).

De wedstrijd van de avond. Continue strijd en vijf Amstelbochters die 25 ronden lang knokken voor wat ze waard zijn. Bart Gietema toont wederom zijn onverschrokkenheid en rijdt steeds top5. Ook schuwt hij het kopwerk niet. Remko van Roekel rijdt wat onopvallender maar volgt wel attent. Verder laten Johan Boelrijk, Martin van der Esch en Arjen de Wit zich niet de kaas van hun brood eten en blijven sterk en actief in de voorste helft mee rijden.

Nog vier/vijf ronden te gaan en Bart Gietema rijdt weer een rondje op kop slaat zelfs een gaatjes. Remko van Roekel schuift naar voren: spannend, spannend en … Johan Boelrijk wordt aangetikt en komt ten val. Het is onmogelijk om een voortrazend peloton nog in te halen en hij wordt gesommeerd de wedstrijd te verlaten. Bart Gietema komt als vierde over de streep, Remko van Roekel als negende. Arjen de Wit pakt ook punten (7) en Martin van der Esch finisht op plaats 38.

M1/2 (Henk Portengen (M2) valt en finisht op stek 4).

ReneMarkus GijsdeNooij IngmarMaurice

René Markus en Gijs de Nooij sleurend op kop (foto: Ingmar Maurice © 2018)

De combiwedstrijd met dit jaar een sterke Amstelbochtdelegatie bij de M2-rijders. Ook hier vijf Amstelbochters aan de start en direct al drama. Henk Portengen komt ten val en ziet de groep van zich wegrijden. Dan zie je wat het betekent dat je vrienden hebt in het peloton. Met name de M1-rijders die achter de M2 rijders moeten blijven totdat die gefinisht zijn, zijn een goed mikpunt en tevens bereid om hem ter wille te zijn. Los daarvan is het een imposante inhaalrace en die wordt beloond. Hij achterhaalt de laatste man van het peloton, René Markus, en stuift in één keer door naar de kop.

Eén man slaat een gaatje, twee mannen sluiten aan en daarna nog een. Het peloton gooit alles in de strijd met zelf René Markus een rondje op kop. Direct gevolgd door Gijs de Nooij en Henk Portengen. Ook Ron Brandse en Jeroen Kolenberg laten zich niet onbetuigd. Kortom het publiek staat op de banken en vijf rijders naast elkaar die op de streep af stormen. Helaas geen Amstelbochtwinnaar maar wel Gijs de Nooij die als derde finisht, direct gevolgd door Henk Portengen (4). Jeroen Kolenberg wordt zevende, direct gevolgd door René Markus (8). Ron Brandse finisht dan ook nog op plaats 16. Een totaalscore van 117 punten!

Dan rest het laatste onderdeel van de avond, de M1. Een vertrouwd beeld met Auke Broex die als 15e over de streep gaat en, een als vanouds moe gestreden, Paul Kuijer finisht op positie 17.