Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

(Klik hier voor de marathonagenda seizoen 2018/19)

De Dames/Junioren wedstrijd start deze avond als eerste. Een groot verschil in het peloton met de eerste wedstrijd. Nu niet maar één junior en de rest allemaal dames. Nee, deze avond een groep aan de start met voor de helft junioren en voor de andere helft dames. Na enkele ronden is het verschil zichtbaar. Een hogere snelheid, met de nodige versnellingen en vertragingen en meer strijd. Daarbij ook de nodige pogingen om te ontsnappen maar geen enkele is succesvol. Wel weer vergelijkbaar is dat Gerdien Meijer en Mees van Duren zich keurig ophouden in de voorste groep. Zoals gemeld lukt het geen enkele rijder om een rondje "te pakken" en dat ontlokt Mees de opmerking aan Gerdien met nog enkele ronden te gaan: "Net zoals de vorige keer". Mees zelf maakt dat fantastisch waar door, met de snelste ronde van de wedstrijd, als tweede over de streep te komen. Gerdien lukt het niet helemaal en zij glijdt "total loss" als zevende over de streep. Het tussenklassement ziet er zeer florissant uit: 1 Mees van Duren (28 punten)(zie foto voor zijn tevreden lach), 2 Gerdien Meijer (24,1 punten). 

20181024Mees

De tweede combiwedstrijd C1/C2 kent deze editie ook twee Amstelbochtrijders. Het gaat allemaal nog niet zo soepel maar uiteindelijk passeert Heleen Compier als 10e de streep en zij wordt direct gevolgd door Niels de Jong. Met andere woorden: alle begin is moeilijk!

Bij de C1 een klein groepje deelnemers met daarbij Thijs Wagenaar. Thijs heeft dit seizoen al imposante resultaten gereden (o.a. een pr onder de 40 seconden in Thialf) maar ziet zijn verwachting uitkomen dat een marathon over 55 ronden heel wat anders is dan een 500 meter langebaan. Helemaal als er sprake is van een pijnlijke rug. Op karakter weet hij de wedstrijd uit te rijden en geen rondjes achterstand op te lopen. Resultaat een zevende stek, voorwaar een zeer goede prestatie. Daarna is het tijd voor Philip (pa) Wagenaar in de M3.

De groep M3-rijders is veel groter dan de C1 het is dus de vraag of Philip ook in de top7 kan finishen. De vorige wedstrijd gleed hij als zesde over de streep dus de verwachtingen zijn hoog gespannen. Naast hem aan de start staat Erik Evers die wel tevreden was over het normaal uitrijden van de week daarvoor maar niet tevreden was over de 46e positie. De goede voornemens van zowel Erik als Philip zijn duidelijk waarneembaar in het verloop van de strijd. Maar de hele groep rijdt goed en als iedereen over de streep is dan blijkt dat op plaats 14 Philip is gefinisht en Erik Evers als 34e over de streep is gekomen. Kortom beide goed gereden maar nog niet echt tevreden. Philip Wagenaar heeft met zijn totaal van 59 punten wel zijn zesde stek in het tussenklassement weten vast te houden.