Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

(Klik hier voor de marathonagenda seizoen 2018/19)

20181031alg

 

Deze avond alleen wedstrijden voor de masters. Met als eerste groep aan de start de M4. Op papier een grote Amstelbochtformatie van zeven rijders. Aan de start vijf rijders. Een wedstrijd over 25 ronden en na enkele ronden wordt het duidelijk dat een groepje van vier rijders van plan is om de strijd aan te gaan. Na enkele ronden een gaatje met het peloton dat nog te overzien is maar door een afwachtende houding wordt het gaatje een gat en met nog 10 ronden te gaan is het verschil een halve baan (= 200 meter!).

Dan blijkt dat het toch zwaar te zijn voor de koplopers. Eén man moet passen. En na nog een ronde moet er nog een van af. Vijf ronden nog te gaan. Het gat wordt kleiner en dan worden in de laatste chaotische ronden, de twee koplopers toch nog ingerekend. Een nog chaotischer laatste ronde beleeft in de laatst bocht zijn apotheose: een grote valpartij. De Amstelbochters realiseren desondanks een prima uitslag.

Bart Gietema finisht op plaats twee, Remko van Roekel legt beslag op plaats vijf. Arjan de Wit (19), Peter de Nooij (30) en Martin van der Esch (32) weten ook schadevrij de strijd te beëindigen. Voor het clubklassement betekent dit een totaalscore van 68 punten en Remko van Roekel bezet in het individuele tussenklassement de tweede plaats op slechts 0.9 punt achter nummer één.

Na de dweil staan de M1/M2 rijders aan de start. Bij de M2 wederom met een tweede plaats (Gijs de Nooij) maar ook minder tevreden rijders. "Het ging niet hard genoeg" volgens Henk Portengen (plaats 11). Dat wordt beaamd door Ron Brandse die als dertiende over de streep komt. Verder finishen René Markus, zeer actief rijdend (zelfs één rondje sleurend op kop), op plaats 23 en Jeroen Kolenberg legt beslag op plaats 24. Gijs de Nooij staat in het tussenklassement op plaats twee.

Bij de M1 het vertrouwde duo Paul en Auke Broex. Paul legt uiteindelijk beslag op plek 19. ietwat teleurstellend omdat hij in de eerste helft van de wedstrijd deel uitmaakte van een kopgroep. Auke, wat anoniem rijdend, finisht uiteindelijk op positie 21.

Ook bij de M3 een Amstelbochtduo aan de start: Philip Wagenaar en Erik Evers. Philip, dit seizoen rijdend als herboren, rijdt de wedstrijd in eerste instantie wat behoudend. Erik houdt zich op in de achterhoede met als motto "eerst gewoon finishen in de groep". Het publiek verwacht halverwege een niet al te best resultaat. Maar Philip Wagenaar begint aan een inhaalrace en krijgt uiteindelijk de mensen op de banken door meerdere snelle laatste ronden (o.a. een rondje van 34,982 seconden) sterk als zesde over de streep te glijden. Ook Erik Evers komt 'gewoon' over de streep (46) maar realiseert zich dat ook voor hem een betere klassering tot de mogelijkheden behoort. Kortom een goed resultaat voor Philip en dat betekent vooralsnog een vierde plaats in het individuele tussenklassement.