Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De tweede marathonavond van dit seizoen. Tevens de start van een nieuwe competitie:

de Dames/Junioren-combinatie. 20181024GerdienMees

Twee Amstelbochters aan de start: Gerdien Meijer en Mees van Duren. Na enkele ronden sluipt Mees er vandoor en slaat een gat van 40 meter. De andere rijders laten zich niet echt gek maken maar het peloton valt wel in stukken uiteen.

Na een vijftal ronden laat Mees zich terugzakken en uiteindelijk vormt zich weer een grote groep. Gerdien rijdt keurig mee en lijkt de afstand beter te verteren dan voorheen. Dan nog twee ronden te gaan en een versnelling van Gerdien. Zij benut haar sprinterscapaciteiten volledig. Binnen een halve ronde is de groep volledig uiteen geslagen en wordt duidelijk dat Gerdien niet meer te achterhalen is.

Mees strijdt inmiddels om de tweede plaats en die stelt hij zeker door in de laatste bocht de rest  te passeren.

In de laatste wedstrijd van de avond, de M4, weer een sterke Amstelbocht vertegenwoordiging. Zij gaan al op voor hun tweede wedstrijd van het seizoen. In de nieuwe Amstelbochtpakken. Deze pakken maken het herkennen en bepalen van een geschikt tactiek en stuk eenvoudiger. Halverwege de wedstrijd manifesteert Peter de Nooij zich aan de kop. Dan, met nog zes ronden te gaan, gooit Bart Gietema alle schroom van zich af en slaat een klein gaatje. Met vier ronden nog steeds een kleine voorsprong. Het wordt niet groter maar ook niet kleiner.

20181024BartG

Nog drie ronden, nog twee.

Dan versnelt de groep en moet Bart zich gewonnen geven. Dat is voor Remko van Roekel het moment om toe te slaan. Met een laatste ronde van 36,773 seconden haalt hij zijn overwinning binnen.

20181024Remko

Terecht wordt er een bescheiden feestje gevierd door Remko met Bart Gietema (als tiende over de streep), Peter de Nooij (14), Martin van der Esch (22) en Johan Boelrijk, die als 25e over de streep gaat.