Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Succesvolle start voor Amstelbochtrijders van het marathonseizoen 2018-19.

Na fors technisch onderhoud aan de ijsinstallatie op de Jaap Edenbaan is het de ijsmakers van de baan gelukt om, onder zomerse omstandigheden, een goede ijsvloer te realiseren. Dit geeft vertrouwen dat het moet lukken om dit seizoen het programma -wel- gewoon te volgen. Dit programma staat onder dit verslag.

Als eerste wedstrijd staat de combiwedstrijd M1/M2 (masters 1 en 2) op het programma. Dat betekent dat de M1 en de M2 rijders gelijktijdig starten. De M1 rijders rijden de eerste 40 ronden, totdat de M2 rijders finishen, achter het M2 peloton. Daarna strijden zij nog 25 ronden voor hun klassement.

M2

Bij de M2 namens De Amstelbocht een nieuw gezicht: Jeroen Kolenberg. Verder voor het eerst in deze categorie Ron Brandse die zijn goede klassering van vorig jaar laat volgen met een start bij de M2 en de bekende gezichten René Markus en Gijs de Nooij. Weliswaar nieuwe gezichten maar een 'gewone' uitslag. René Markus realiseert zich iets te laat dat alleen de eerste twintig rijders punten verdienen voor het klassement en eindigt op de 25e plaats. Amstelbochtdebutant Jeroen Kolenberg scoort één punt met een klassering op plaats 20. Ron Brandse, die na afloop meldt dat er eigenlijk meer in zit dan zijn 16e stek van deze avond. En het meeste applaus is voor Gijs de Nooij die als tweede finisht met de snelste eindronde van de hele groep (33,36 seconden).

M1

Nadat de M2-rijders hun wedstrijd hebben beëindigd gaat de M1 volle bak door voor hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Het vertrouwde beeld: een stug rijdende Paul Kuijer en een iets behoedzamer rijdende Auke Broex. Auke finisht op plaats 20 en Paul legt beslag op de 16e plek. Verder eindigt Ouderkerker Stan Nelissen op plaats vier, Marc van der Maarel op 15 en Frank Onink legt beslag op de 17e stek.

M3

Bij de M3 een prettig beeld voor de niet-neutrale toeschouwer. Voor Amstelbochtfans iets minder. Zowel Erik Evers als Kathleen Thomaes komen ten val en ontbreken daardoor in de uitslag. Wel een prima uitgekiende wedstrijd van Philip Wagenaar, die vorig seizoen geen enkel punt wist te scoren maar nu in de eerste wedstrijd als 12e over de streep gaat en daarmee 19 punten scoort! Opvallend dat Kathleen de snelste ronde rijdt (36,65 seconden).

M4

De wedstrijd start wat kabbelend maar dan barst de strijd los. Moeilijk te voorspellen hoe de uitslag zal zijn maar als na afloop de finishbeelden worden bekeken dan is met de snelste ronde (38,12) Remko van Roekel de beste Amstelbochter (5e). Nieuwkomer Peter de Nooij legt beslag op de 9e stek. Dick Hess eindigt op plaats 23, Bart Gietema op 25, Martin van der Esch (30) pakt nog net één punt. Helaas komt Arjan de Wit niet in de uitslag voor door zijn val in de laatste ronde.