Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

45286439062 b40df0dd70 m Het trainingskamp in Leeuwarden werd door de trainers aangepakt om allen in topvorm te krijgen.

Iedereen heeft afgezien met kanoën, steppen, schaatsen, hardlopen, survivallen, wandelen, klimmen. Pfff. En dan werd er nog een beroep gedaan op de kennis over allerlei dingen die maar half met schaatsen te maken hebben in een quiz. Wie weet in welke stad je de vierde stempel krijgt bij de elfstedentocht? En wie was de winnaar in 1944? De denkrimpels laten zich moeilijk wegmasseren. Maar het leverde leuke foto's op, zie tabblad foto's.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.