Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De eerste wedstrijden zijn alweer verreden. Gelukkig door allemaal leden die al minstens een jaar meelopen bij de club. Die weten dat je, om mee te doen aan de streeftijdenbokaal, eerst opgeeft welke tijd je verwacht dit jaar op één bepaalde afstand. En dat dan, vóór je hebt gereden op die afstand, invult bij Licentieschaatsen, opgave streeftijd. Toch vergeten? Dan kun je het nog opgeven voor een afstand die je nog niet hebt gereden.

Bij de wedstrijden van 22-23 september heeft vooral Sander Brandse het goed gedaan, hij verbeterde zijn pr met 2.41 seconde naar 42.70 op de 500 meter. Ook Daan Adams en Lars Wagenaar reden pr's. Mees van Duren, Heleen Compier, Femke en Roos Markus hebben ook weer een tijd neergezet waar ze zich dit jaar op stuk kunnen bijten.

Voor de Amsterdamse baan is de opening gepland op 12 oktober. 

De Amstelbocht heeft een trainingskamp op 5-6-7 oktober in Friesland, op de zaterdag- en zondagmorgen schaatsen we in de Elfstedenhal in Friesland. Voor degenen die zich niet hebben opgegeven voor het kamp, maar wel willen schaatsen: KOM DAN OOK. De trainers zijn aanwezig en kunnen er nog wel wat pupillen bij hebben!

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.