Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

  Pupillen met hun behaalde medailles

7 april 2018 Medal Plaza bij IJsclub De Amstelbocht

Om het schaatsseizoen 2017-2018 af te sluiten organiseerde De Amstelbocht de slotavond. Daar werd het afgelopen schaatsseizoen nog even besproken met alle diepte- maar vooral ook hoogtepunten. De vele mooie wedstrijden in binnen en buitenland werden nog even genoemd, waarbij de winst van Gerdien Meijer bij het WK sprint voor  masters in Moskou natuurlijk met bloemen werd gevierd. 

En toen volgde de jaarlijkse prijzenregen. De wisselbeker voor de rijder die het best kon inschatten wat dit jaar zijn snelste tijd zou zijn was Bart Segers, hij voorspelde zijn 500 meter tijd van 39.99 seconden exact. Jip Tichelaar was de jongen die zijn persoonlijk record op de 500 meter het meest wist te verbeteren, ook zijn nieuwe tijd van 54.11 kan hij volgend jaar weer succesvol aanvallen.

Bij de marathon werd de tweede plek behaald in het clubklassement, individueel haalden bijna alle Amstelbochters punten. En deze punten, verdeeld over de trainers die deze rijders onder hun hoede hebben, levert weer een winnaar op in de Guus bokaal. Die werd dit jaar gewonnen door Cees Lissenberg, de trainer die eerherstel heeft gekregen van de KNSB  nadat eerder dit jaar zijn licentie was ingetrokken wegens het niet volgen van de bijscholingscursussen. Jarenlange ervaring heeft nu toch ook waardering gekregen van de bond.

Vervolgens werden per categorie de clubkampioenen naar het Ouderkerks Medal Plaza geroepen om hun gouden, zilveren en bronzen plakken te krijgen omgehangen. De strijd was in sommige categorieën hevig, bij andere leek het al van te voren een uitgemaakte zaak, maar valpartijen en diskwalificaties kunnen altijd onverwachte uitslagen opleveren. De uitslag is als volgt:

pupillen A  1. Jip Tichelaar en 2. Sil Gietema

pupillen B   1.Tobias Elshof  en 2. Jesper Roest,

Pupillen C   1. Michiel Mouris

Pupillen D   1.Tom Gietema

junioren c   1. Daan Adams, 2. Jelle Boonstra en 3.Sander Brandse.

Junioren B  heren 1 Bart Segers,2. Thijs Wagenaar en 3. Terence Brandse,

Junioren B dames 1.Roos Markus, 2.Heleen Compier en  3. Romy Groeneweg. 

A junioren heren 1. Gregor Portengen

A junioren dames 1. Eveline Hermsen winnaars. 

Senioren heren 1. Niels de Jong , 2. Richard Hess, en 3. Peter Wesseling 

Senioren dames 1. José van Beek 2. Jolanda Brandse.

masters  heren  tot 59 jaar 1. Gert Portengen, 2. Ron Brandse en 3. Bart Gietema

masters  heren 60 plus 1. Tobias Baanders, 2. Dick Hess en 3. Martin van der Esch.

De vrijwilligers rond de trainingen en wedstrijden werden in het zonnetje gezet, en de lijnen uitgezet voor de trainingen in de komende zomerperiode. Daar zal met name de nieuwe skeelerbaan aan de Ouderkerkerplas een centrale rol gaan spelen, onze trainers Gerdien Meijer en Herman van der Meulen staan al in de startblokken.  Ook onze nieuwe trainer Eveline Hermsen gaat daar aan de gang als hoofdtrainer bij de loop-, kracht- en oefen onderdelen. Vanaf mei gaan deze trainingen van start.

Voor meer foto's zie tabblad foto's: Slotavond

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.