Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De afgelopen week zijn er ook voor de zaterdagjeugd wedstrijden geweest.  in verschillende categorieen werd gestreden om de eer.

Hierbij de uislag van de Amstelbocht jeugd, die zich tussen de 144 rijders goed staande kon houden. Foto's van deze wedstrijd, en de voorbereiding,  staan op de fotopagina. Daar zijn ook de foto's te vinden van de diploma uitreiking en vossenjacht op zaterdag. Herken jij de vossen? Geweldig hoe onze trainers verstopt zaten in de dorpskern! 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.