Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

24 maart, Zaterdagochtend 7:15 uur. De kleedkamer is gevuld met nerveuze pupillen. Vandaag wordt er gestreden voor het kampioenschap van Amsterdam. 3 Amstelbochttoppers staan op de startlijst. Jesper, Tobias en Michiel. Jesper kan er geen genoeg van krijgen en rijdt gewoon weer een paar pr’s. Bij Tobias zat het tegen op de 100 mtr en daardoor verloor hij veel tijd. Door vol gas te rijden op de volgende afstanden wist hij een 2 plaats veilig te stellen.  Michiel had er ook zin in, maar de concurrentie was groot. Met solide races pakte hij de 3e plaats op het podium. Mannen bedankt, jullie coach heeft weer van jullie prestaties genoten.

 Vanavond staan de junioren aan de start. Roos Markus weet de 1e plaats te veroveren, Heleen wordt 7 bij de Jun. B. In de zelfde categorie Heren wint Bart Segers de 500 meter, maar in het algemeen klassement moet hij toch net een man voor zich dulden, Thijs Wagenaar wordt derde. Bij de c-junioren rijden de meeste Amstelbochters, Daan Adams komt het hoogst voor in de klassering (5) . Het was een waardig afscheid van seizoen 2017/2018.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.