Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Op vrijdagavond zijn de clubkampioenschappen verreden , dit keer onder goede omstandigheden.

De wedstrijd begon iets later,  sommigen stonden nog in de file ivm de drukte rond de Arena, maar de opkomst was goed. De wedstrijden waren spannend, ieder probeert toch minstens zijn trainingsmaatjes voor te blijven, en sommige rijders verrassen ook zichzelf . Ook was er enige mate van zelfoverschatting te bespeuren bij mensen die nog net voor de wedstrijd hun streeftijd opgaven aan uw verslaggever, maar daar dan zonder blikken of blozen nog 3 seconden boven rijden. En anderen zijn weer niet te stoppen en rijden na hun wedstrijden nog een marathonnetje. (zie foto) De uitslag van de marathon zal ik al verklappen, 1. EdelJasmijn Bording, beste Amstelbochter op de vierde plek Erik Evers. De overige uitslagen liggen in de kluis en worden op 7 april bekendgemaakt.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.