Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Op de laatste marathonavond op de Jaap Edenbaan van dit seizoen twee memorabele gebeurtenissen. Op de eerste plaats de wedstrijd om het kampioenschap van Amsterdam. Alle marathonrijders starten in een en dezelfde wedstrijd. Aan de start staan 151 rijders. Een levendige wedstrijd onder goed omstandigheden met veel tussensprints. Eigenlijk is er deze avond maar één winnaar namelijk de jury. Hoe die het voor elkaar krijgen om het overzicht te bewaren en na afloop een klassement weten te produceren is onvoorstelbaar.EvlienH

Voor wat betreft De Amstelbocht wordt nogmaals onderstreept dat de jeugd zich steeds beter weet te manifesteren. De beste Amstelbochter deze avond: Bart Segers (een min-twintiger) op plaats 7. Op plaats 46 de eerste twintig-plusser: Ron Brandse. Bij de dames gaat het niet op. Kathleen Thomaes (76e) eindigt duidelijk voor Evelien Hermsen (139).

Nadat de bijbehorende bekers zijn overhandigd volgt de volgende memorabele gebeurtenis van de avond, de uitreiking van de prijzen voor de beste rijders van dit seizoen per categorie en de bekendmaking van de winnaar van het clubklassement.

De Amstelbochters die in hun/haar top-5 zijn geëindigd, zijn:

Dames: Evelien Hermsen: 2e plaats.

C2: Terence Brandse: 2e plaats en Thijs Wagenaar: 3e plaats.

M2: Henk Portengen: 4e plaats.

M3: Ron Brandse: 5e plaats.

 

Voor alle cijfers, zie: de pagina's op deze site van elke categorie.

 

Na de uitreiking van de individuele prijzen de uitslag van de winnaar van het clubklassement. Daar de jury na de finaleavonden geen tussenstanden meer heeft bekend gemaakt is het niet duidelijk of De Amstelbocht de tweede plaats heeft weten vast te houden. Na de bekendmaking dat de club Hogerop als vijfde is geëindigd (3118,6 ptn.), Nooitgedacht als vierde (3724 ptn.) en Ztikz als derde (3883,6 ptn.) wordt duidelijk dat De Amstelbocht dit seizoen, met een score van 3939,6 punten, de tweede plaats heeft weten te behalen. Winnaar is HCA met 4215 punten.

 

In totaal zijn erThijsW door Amstelbochtrijders acht wedstrijden gewonnen. De winnaars waren: Henk Portengen, Gerdien Meijer, Bart van Duren, Bart Segers en Thijs Wagenaar. Laatstgenoemde passeerde zelfs vier keer als eerste de streep. Dus twee keer 20-plus en zes keer 20-min.

De rijder met de beste score is dit jaar wel een 20-plusser en wel: Ron Brandse met 240 punten. Gevolgd door Henk Portengen (218,1) en Terence Brandse (164).

Eindklassement 201718