Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

MarathonAgenda

De laatste avond van het marathonseizoen

Na de eerste finale avond is er geen tussenstand gepubliceerd door de jury. Dat betekent dat niet duidelijk is of de aanval van de Amstelbochtrijders tot 40 jaar, met o.a. twee overwinningen als resultaat, voldoende is om de eerste plaats te pakken. Voor iedereen is duidelijk dat deze avond de masters alles uit de kast moeten rijden om de eerste plaats te pakken. een tegenvallend resultaat kan zo maar betekenen dat de tweede positie niet wordt behouden want de marges zijn heel klein.

ErikEvers

De M3 start deze avond met slecht één Amstelbochtrijder: Erik Evers. De omstandigheden zijn zwaar, harde wind en tien graden onder nul. De nummer twee van het klassement (Ron Brandse) staat op de lange latten. Een wedstrijd met voldoende strijd, een geslaagde ontsnapping waardoor vijf rijders een rondje weten te pakken en een degelijke vijftiende plek voor Erik Evers.

Daarna staat de M4 aan de start. De meeste rijders zijn moeilijk herkenbaar door de extra kleding die is aangetrokken. Toch een levendige strijd met verschillende ontsnappingen maar het peloton weet alles te neutraliseren. Ook Bart Gietema laat zich van voren zien maar ook zijn poging wordt teniet gedaan. Een  breed peloton maakt zich op voor de laatste eindsprint van het seizoen met als resultaat voor De Amstelbochtrijders: Remko van Roekel plaats 11 (goed voor 20 punten, Bart Gietema 14 (17 punten), Kees Bosman 17 (14 punten), Arjan de Wit 29 (2 punten). Verder komen Martin van der Esch en Johan Boelrijk respectievelijk als 33e en 35e over de streep.

De laatste wedstrijd is de combiwedstrijd M1/M2. Geen Amstelbochtrijders bij de M1 maar bij de M2 staan René Markus (uitstekend geprepareerd door dochter Roos) en Henk Portengen aan de start. Ondanks de kou en de felle strijd tocht een succesvolle ontsnapping van twee rijders. Dat resulteert in een eindsprint van het peloton twee ronden voor het officiële einde van de wedstrijd. Een sterk en slim rijdende Henk Portengen weet als nummer twee de laatste bocht uit te komen maar komt net iets te kort om zijn voorganger nog te passeren. Eindresultaat een vierde plaats die 27 punten oplevert. René Markus passeert de streep op plek 23 en scoort daarmee 8 punten.

Erik Evers                          

Tijdens de twee finale marathons heeft De Amstelbocht in totaal 177,2 punten gescoord. Waar leidt dit toe? De jury maakt de einduitslag van het clubklassement bekend op de finale avond van Amsterdam (een marathon waaraan alle rijders gelijktijdig kunnen deelnemen!): woensdag 7 maart.