Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

MarathonAgenda

Deze avond de eerste van de twee finaleavonden van de Amsterdamse Marathons. De jury heeft besloten om na vanavond niet een tussenklassement te publiceren. De uitslag daarvan wordt bekend gemaakt op 7 maart na het kampioenschap van Amsterdam. Ook de prijzen worden dan uitgereikt.  

c2

De avond start met de C1/2 combiwedstrijd.

De C2 met een grote groep maar met alleen de jonkies van De Amstelbocht. Bij de oude garde spelen een aantal zaken als blessures e.d. waardoor zij niet aan de streep verschijnen. De jonkies, Roos Markus, Heleen Compier, Terence Brandse en Thijs Wagenaar laten deze laatste marathon van het seizoen niet lopen en staan, licht bibberend, aan de start, Daarbij worden zij ook nog vergezeld door Mees van Duren die de smaak te pakken heeft en weer van plan is om ervaring op te doen. Bij de C1 geven Bart van Duren en Bart Seegers namens De Amstelbocht acte de présence. De start is wat minder chaotisch dan de voorgaande twee wedstrijden en dat past precies in het strijdplan van Heleen: "Niet meer in het begin gek laten maken en aan het eind flink doorstomen". Het tempo is niet laag maar er wordt meer naar elkaar gekeken. Alle ontsnappingen worden teniet gedaan en de C2-groep begint zich dan ook en masse op te maken voor de eindsprint. Het is Roos Markus die het tempo nog verder weet op te voeren en de laatste bocht als eerste uitkomt en op de streep af dendert. Maar het is wederom Thijs Wagenaar die nog een jump weet te maken en als eerste de streep passeert. Roos wordt tweede en kan het nog gekker, Terence Brandse passeert als derde de streep. De toeschouwers zijn in alle hectiek Heleen uit het oog verloren en die komt enigszins gedesillusioneerd over de streep. Vlak voor het eind is zij gehaakt en ten val gekomen. Helaas geen punten. Mees heeft een rondje moeten lopen maar hij laat zien dat de komende seizoenen rekening met hem gehouden zal moeten worden.

Ondertussen is de strijd bij de C1 in volle gang. De twee Barten (Seegers en Van Duren) laten zich niet onbetuigd. Vier mannen springen weg, waaronder Bart Segers en zij bepalen de uitslag. Het is Bart Seegers die zijn eerste wedstrijd van het seizoen winnend weet af te sluiten. Bart van Duren, met rugklachten, perst er in de laatste ronden toch nog het een en ander uit en finisht als vijfde.

 

D

Bij de dames een serieus peloton deze avond, Daarbij uiteraard ook Evelien Hermsen. Zij is het die na enkele rondes de knuppel in het hoenderhok gooit. Het peloton breekt in stukken. Na twee derde van de  wedstrijd begint bij Evelien een oude blessure op te spelen. Even lijkt het erop dat het haar gaat lukken om de wedstrijd uit te rijden maar na enkele ronden moet zij toch de wedstrijd verlaten. Deze avond geen punten maar wel een eindresultaat van 100 punten dit seizoen. Daarmee blijft zij tweede in het totaalklassement bij de dames.