Deze site maakt gebruik van cookies.

Background
Mees bij NK Marathon
Mees probeert het peloton buitenom in te halen
Zaterdag 17 Februari is het NK Marathon voor jeugd verreden op de Irene Wúst baan in Tilburg.
's Morgens om 11 uur klonk het startschot na de loze 100m. Tobias Elshof moest de spits afbijten, ronde bord stond op 6 en Tobias had er zin in. Helaas viel Tobias in het gedrang, wat een teleurstelling van hem.
Melle Jongsma pupil A moest 15 ronden rijden, Melle kwam heel goed door de eerste serie heen, daar werd hij 9e en mocht dus door naar de finale. Daar reed hij zeer sterk tussen al die bomen van kerels en finishte als 11e.
Daarna mocht Mees het laten zien, hij stond tussen 49 andere sterke grote junioren C jongens over 25 ronden. Mees reed heel goed mee, zat voorin achterin en in de midden zoals we Mees kennen. Mees werd 34ste in een vol peloton waar het tempo heel hoog was.
Daarna stond Eveline aan de start, ze was wat nerveus en al vroeg aanwezig om iedereen aan te moedigen. De Dames reden 35 ronden, het tempo lag direct al heel hoog met veel ontsnappingen. Denk dat Eveline zeker een PR heeft gereden in de eerste 10 ronden op dit geweldige ijs.
Heleen , Jun B, reed ook een geweldige wedstrijd, ook hier ging het snel maar ze wist iedere keer het gaatje weer te dichten. Heleen kwam zelfs op kop om zich even te laten zien, want ze had haar supporters langs de kant staan en op Live Stream keek de rest van vrienden en familie mee. Heleen werd 28ste.
Als laatste kwamen de Junioren B Amstelbocht jongens op het ijs. Terence, Bart, Wieger en Thijs moesten 35 ronden rijden. Helaas werd onze kanjer Terence in de 7e ronden onderuit gereden, dat was heel jammer want hij zat goed in de race. Ook Thijs Wagenaar en Bart v Duren reden makkelijk mee. Het werd een hele spannende wedstrijd met als hoofdrol speler Wieger Gobel, die zag zijn vriend Ivar Immerzeel wegrijden.  Immerzeel had een gaatje met een mede vluchter, Wieger besloot het tempo te drukken. Dit deed hij zo goed dat Ivar al snel een gat had van een halve ronde. Veel  pogingen werden ingezet om het gat te dichten, maar het lukte Wieger steeds om nieuwe vluchters terug te halen en weer het tempo te drukken. Dit lukte wel tot 3 keer toe, hij deed dat zo goed dat Ivar met de latere winnaar een ronde konden pakken. Het Peloton moest na 29 ronden afsprinten voor de 3e plek. Chapeau voor Wieger, zijn werk zat er op. Bart v Duren kon goed mee en werd 31e, Ook Thijs heeft knap gepresteerd en finishten als 38e.
Wat een knappe prestatie van onze Amstelbocht Marathon kanjers, en wat mooi om als supporter zo'n Nederlands kampioenschap, waar de jonge Bergsma's rond racen, mee te maken. Voor meer foto's zie tabblad foto's.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.