Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Het einde van het seizoen nadert met rasse schreden. Na deze avond resten alleen nog de zogenaamde finalewedstrijden voor elke categorie. In het clubklassement staat De Amstelbocht op de tweede plaats. 266,5 punten achter op nr. 1 en 27 punten voor op nummer drie. Bij de dames zijn punten te scoren en Evelien Hermsen staat inmiddels met het nodige vertrouwen aan de start. Het behalen van haar trainersdiploma betekent natuurlijk extra motivatie.

Evelien start in de achterhoede en dat is schrikken want al in de tweede ronde een ontsnapping. Gelukkig heeft zij het tijdig in de gaten en het lukt drie dames, waaronder Evelien, aan te sluiten bij de koploopster. Het viertal werkt keurig samen en weten met nog zestien ronden te rijden een half rondje voorsprong te nemen. Gaat het ze lukken om het peloton op een ronde te zetten? Het peloton wil niet toegeven en het verschil blijft enkele ronden constant. Dan een versnelling bij de kopgroep en meter voor meter naderen zij het peloton. De groep geeft zich gewonnen en het viertal sluit aan. Twee van de vier versnellen trekken gewoon door en nemen wederom een voorsprong. Evelien kan dit niet bolwerken en besluit om voor de derde plaats te gaan. Dit lukt haar overtuigend en zij scoort daarmee 18 punten.

                                                                                                                                 (let op: TUSSENKLASSEMENT VAN 14 februari!)

TK201718

Direct daarna de combiwedstrijd C1/C2. Aan de start weer de onvolprezen Mees van Duren. Dertien jaar en niet bevreesd om met de grote mannen/vrouwen mee te rijden. Thijs Wagenaar staat ook aan de start. Niet helemaal fris meer na het scoren van twee pr's vandaag in Thialf! De start van de wedstrijd is weer hectisch. Hoge snelheden, ontsnappingen, rijders die moeten lossen en het blijft maar doorgaan. Met nog 29 ronden te gaan rijdt een zevental los van de rest. Daarbij Terence Brandse en Thijs Wagenaar. Daarachter twee groepen en ook nog geloste rijders. De kopgroep blijft niet intact en dat is gezien de snelheid ook niet verwonderlijk. Het rondenbord geeft 23 aan als de kopgroep aansluit bij de eerste groep (daarbij Mees die ondanks zijn val stug volhoudt). Even later is de tweede groep ook het haasje en hebben vijf rijders hun bonus van vijf punten binnen. Met het uitkomen van de laatste bocht blijken Thijs en Terence op positie een en twee te liggen. Helaas lukt het Terence niet om dat vast te houden en hij glijdt als derde over de streep (oorzaak beschadigde schaats na een botsing). Thijs lukt vandaag alles en wint afgetekend. Omdat Jan-Willem Meijer als twaalfde finisht worden er 57,1 punten gescoord voor het clubklassement.

Voor wat betreft het clubklassement staat De Amstelbocht nog steeds tweede. Achterstand op nummer een bedraagt 199,6 punten en de voorsprong op nummer drie bedraagt nu 134 punten! Voor een volledig overzicht zie de site van De Amstelbocht.

Voor wat betreft de C1 kunnen we kort zijn. Slechts vier rijders. Daarbij een Amstelbochter: Bart van Duren. Helaas moet Bart met rugproblemen opgeven en wordt dus ook niet geklasseerd.

 

Thijs Wagenaar met de welverdiende bloemen.

ThijsWagenaarBloemen