Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Verslag marathon 7 februari 2018

M4

De M4 start als eerste deze avond. Een avond die gekenschetst wordt door prima omstandigheden. Hard ijs, weinig wind en 25 ronden. De wedstrijd start wat kabbelend maar dan slaat de vlam in de pan. Er wordt hard gereden en dat leidt tot de nodige uitvallers. Daarbij ook de nodige valpartijen die het wedstrijdbeeld beïnvloeden. Chaotisch is een juiste formulering en het is tot de laatste ronde aan toe niet te voorspellen wie waar gaat eindigen. Als de kruitdampen zijn opgetrokken blijkt dat Kees Bosman wederom een derde plaats heeft weten te behalen. Helaas de enige toptienklassering. Dick Hess (14), Remko van Roekel (25), Bart Gietema (27) Martin van der Esch (35) en Johan Boelrijk (37) scoren wat minder. Dit geldt op zich ook voor Arjan de Wit, maar zijn 28e stek na een sterk optreden, leveren hem in zijn debuutjaar wel de eerste wedstrijdpunten op!

M2

De man van de wedstrijd is ook de man die, zij het nipt, de wedstrijd winnend weet af te sluiten. Henk Portengen, de oudste Amstelbochter bij de marathonrijders die in zijn marathoncarrière al vele overwinningen heeft behaald, controleert vanaf de start de wedstrijd zodanig dat hij niet opnieuw de kans loopt om de slag te missen. Met verve scoort hij het maximaal aantal punten voor het tussenklassement en kan de eerste Amstelbochtoverwinning bij de M2 in de boeken worden bijgeschreven. Gijs de Nooij (25e) en René Markus (26) rijden voor wat ze waard zijn en scoren daar samen elf punten mee. Ouderkerker Dennis Wolthuis finisht op stek 24.

M1

Nadat de M2-rijders hun wedstrijd hebben beëindigd gaat de M1 volle bak door voor hun voorlaatste wedstrijd van dit seizoen. Het vertrouwde beeld: een lustig en actief rijdende Paul Kuijer en een iets behoedzamer rijdende Auke Broex. Helaas voor Paul speelt een losgeschoten bandje hem zo veel parten dat hij een ronde moet laten lopen. Daardoor wordt hij enkele ronden voor het einde uit de wedstrijd genomen. Auke finisht op plaats twaalf. Ouderkerker Stan Nelissen finisht op plaats vier en bezet in het tussenklassement de tweede positie.

M3

Bij de M3 een prettig beeld voor de niet-neutrale toeschouwer: zowel Erik Evers als Ron Brandse rijden hun rondjes in de kop van het peloton. Vanavond in meerdere opzochten een wat vreemde wedstrijd. Valpartijen waarbij zelfs de sterkste rijdster van dit seizoen ten val komt en dan toch een apotheose, dankzij het sportieve rijden van het peloton, zoals we gewend zijn met een derde stek voor Ron Brandse en een zestiende klassering voor Erik.