Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Daan Adams 2e plaats heren
027ab956 003e 44f1 8bc1 2455a738bc64
Daan Adams haalt namens de Amstelbocht de tweede prijs in de finale van de Andantino Bokaal
Afgelopen zondag werd na 5 wedstrijden de finale geschaatst van de Andantino Bokaal. Namens de Amstelbocht stond Daan Adams in de finale.
Er werd een 500 meter en een 3000 meter geschaatst door de junioren en senioren. 
Al snel bleek dat er door de harde wind waarschijnlijk geen pr’s werden gereden, maar gezien de omstandigheden reed Daan een prima 500 meter in 46.98. 
Vervolgens stond de 3000 meter op het programma, een afstand die Daan de week ervoor voor het eerst had gereden. Bij deze afstand over meer dan 7 ronden is het belangrijk dat je je race goed opbouwt en
Daan reed een mooie vlakke race met stabiele ronde tijden op 1 ronde na. Hij reed de 3000 meter in een mooie tijd van 5.12.77 en haalde bij de heren een mooie tweede prijs

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.