Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Verslag marathon 31 januari 2018

Bij aanvang van deze avond zijn twee dingen duidelijk. Op de eerste plaats is de stand bekend van het club-tussenklassement. De Amstelbocht staat op een derde plek. Het tweede feit is dat de M4-mannen dit seizoen duidelijk minder scoren dan voorgaande jaren en die moeten vanavond rijden!

Deze avond start met de Dames wedstrijd over 30 ronden. Een paar nieuwe gezichten in het peloton. Dames die laten zien sterk te kunnen rijden en al beschikken over de nodige ervaring. Eveline Hermsen toont dat zij het rijden van marathons ook steeds beter begint te beheersen. Grote klappen en niet bevreesd om de kop over te nemen. Dan wat ongemak. Haar beennummer zakt af. Lastig maar eenvoudig te herstellen. Maar dan roept zij naar de kant dat haar veer van het klapmechanisme is gebroken. Dat is niet eenvoudig te herstellen. Toch blijft zij tactisch goed rijden en blijft strijden tot de laatste meter. Een zesde klassering blijkt echter het hoogst haalbare.

Dan de combiwedstrijd C1/C2. De C2 groep is niet al te groot maar er staat wel een fenomeen aan de start. Amstelbochter Mees van Duren (13 jaar) wil iedereen ervan overtuigen dat hij wel degelijk zijn mannetje staat op de marathon.

Na de start wordt meteen duidelijk dat het een wedstrijd is van hollen en stilstaan. Voordat iemand iets in de gaten heeft wordt er van alle kanten gedemarreerd maar ook weer net zo makkelijk ingehouden. Het ene moment ongelofelijke snelle rondjes en dan weer slow-motion acties. Dit is voor verschillende rijders te veel van het goede en dat betekent meerdere uitvallers met o.a. Peter Wesseling. Mees blijft echter stoer doorgaan. Thijs Wagenaar laat zich ook niet kennen en slaat een gat van zo'n 100 meter. Maar alle acties worden geneutraliseerd en met zestien ronden te gaan is de hele groep weer compleet (inclusief Mees). De volgende versnelling leidt wel tot de definitieve opdeling van de groep. Voorin strijden Thijs en Terence Brandse mee voor de overwinning. Halvergwege de groep strijdt Mees voor wat hij waard is en in de staart van het peloton  rijdt Heleen Compier op haar tandvlees. Amstelbocht resultaten: Thijs Wagenaar 3, Terence Brandse 5 en Heleen Compier 14. Totaal aantal punten: 46. En Mees heeft iedereen ervan overtuigd dat hij een supertalent is.

KeesBart

 

De M4.

Zoals gemeld: dit seizoen scoren de Amstelbochtmannen duidelijk minder dan de voorgaande jaren. De mannen zijn hiervan op de hoogte gebracht en de impulsen die Lilian van Tol tijdens de voorgaande training uit heeft doen gaan blijken van beslissende invloed. Vanaf de start strijden de Amstelbochters voor elke meter. Met name Kees Bosman, de man van de wedstrijd, sleurt op kop en nivelleert elke ontsnapping.

Uiteindelijk resultaat: Kees Bosman 3, Bart Gietema 4, Remko van Roekel 9, Dick Hess 17, Johan Boelrijk 24, Arjan de Wit 33 en Martin van der Esch, volkomen leeg op positie 36. De behaalde 98 punten betekenen een topresultaat. Daardoor stijgt de Amstelbocht van plaats 3 naar plaats 2 in het tussenklassement! Zie voor de persoonlijke resultaten de volgende link.

Links op de foto: Kees Bosman (nr. 106) en Bart Gietema (nr 74, rechts op de foto).