Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

17 januari 2018

Deze woensdag weer zware omstandigheden. Met name de harde wind zorgt ervoor dat de rijders voorzichtig aan de wedstrijd beginnen. Als eerste staat de combiwedstrijd C2/C1 op het programma. Deze keer met een redelijk aantal Amstelbochtrijders. Zo staan aan de start voor 35 ronden: Peter Wesseling, Niels de Jong, Terence Brandse en Thijs Wagenaar. Terence is de eerste die olie op het vuur gooit en laat zien dat wind niet iets is om je druk over te maken. Wellicht jeugdige overmoed want het noodlot slaat direct toe. Een valpartij en Terence gaat daarbij ook gestrekt. Hij staat meteen weer op en begint een inhaalrace. Hij is de enige die na enkele ronden weer weet aan te sluiten! Nog 28 ronden te gaan en Peter sleurt op de kop van het peloton. Het is en blijft een onrustige wedstrijd en dan zijn er opeens twee man vooruit waaronder Niels de Jong. Nog ruim 20 ronden te gaan en verschillende rijders proberen de sprong te maken naar de twee koplopers. Zo ook Thijs Wagenaar en Terence Brandse. Het is Thijs die samen met een andere rijder het voor elkaar krijgt om aan te sluiten bij de twee koplopers. Als die merken dat ze zijn bijgehaald gaan ze rechtop staan. Maar Thijs aarzelt niet en gaat stug door en slaat samen met zijn kompaan een gat. thijs WagenaarEen man uit het peloton onderkent het gevaar en weet door een forse krachtinspanning aan te sluiten. Dus drie man op kop en daarachter de grote groep. Het lukt de groep niet om het gat te dichten. Sterker nog de drie koplopers breiden hun voorsprong uit en zetten de rest op een ronde achterstand. Dan komt de finish in zicht. Eerst moet de grote groep sprinten. Daarbij toont Terence Brandse zich duidelijk de snelste. Thijs Wagenaar (zie foto rechts) is duidelijk de snelste man van de avond en sluit de wedstrijd winnend af! Ouderkerker Marc van de Maarel legt beslag op plaats zeven en Niels de Jong finisht op plaats acht.

Dan blijven er -slechts- vier C1 rijders op de baan voor hun wedstrijd. Zij moeten 20 ronden extra rijden om te bepalen wie met de hoofdprijs naar huis kan gaan. Drie HCA-rijders en als vierde: Bart van Duren, de jongste van de vier. Heel bekeken weet Bart de wedstrijd naar zijn hand te zetten en het lukt de andere drie niet om hem er af te rijden. Dan de laatste ronde waarin Bart overduidelijk de snelste is en daarmee de tweede Amstelbochtoverwinning van de avond realiseert.

Dan de dames. Een grote groep met Gerdien Meijer en Eveline Hermsen. Een titanenstrijd blijkt het te zijn. Na een tiental ronden versnelt Gerdien en de groep valt uit elkaar. Slecht een dame weet haar bij te benen, Marlies Galesloot de aanvoerster van het tussenklassement. Maar Evelien ziet de ontwikkelingen aan, kijkt naar de andere rijdsters en besluit de sprong te wagen naar de twee koplopers. Dat lukt en dan ontbrandt de strijd om met z'n drie├źn de rest op een ronde achterstand te zetten. Het blijkt een zware opgave en uiteindelijk is het alleen Galesloot die het net redt. Het peloton moet afsprinten en dan is al duidelijk dat Gerdien beslag legt op de tweede plek. Evelien volgt op plaats drie. Allebei compleet gesloopt maar terecht, zeer tevreden over het behaalde resultaat.

Dan de laatste groep van de avond, de M3. Een grote groep met een Amstelbochtafvaardiging bestaande uit Philip Wagenaar, Erik Evers en Ron Brandse. Duidelijk wordt dat Ron dit jaar wat meer bekeken rijdt en niet voor niets dit seizoen zeer hoog staat in het tussenklassement. Een man weet de groep op een ronde te zetten. Ron scoort een zesde plek en consolideert daarmee zijn uitstekende positie. Erik Evers passeert als 19e de streep en Philip Wagenaar glijdt als 34e over de streep.