Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Het weer lijkt de hele dag fors roet in het eten te gaan gooien maar om negen uur zijn de omstandigheden goed te doen. Wel bij elke wedstrijd een lage opkomst. Eveline Hermsen, de nummer een in het tussenklassement, weet bij aanvang van de wedstrijd dat de dame met nummer 36, Marlies Galesloot, haar grootste belager is in het tussenklassement. Bij de rechtstreekse duels heeft Eveline haar steeds voor moeten laten gaan. Hoe zal het gaan? Zie voor bewegende beelden: https://youtu.be/UHMhq3sHmzU

Na enkele ronden wordt duidelijk dat Eveline haar tegenstander geen enkel moment uit het oog zal verliezen. Na een aantal rondeEveline Hermsen met supportern neemt Marlies de kop over en versnelt. Eveline is de enige rijdster die mee kan. Het lukt de andere rijdsters toch weer om aan te sluiten. Dan met nog een ronde te gaan wederom een versnelling en dan valt er een klein gaatje. Maar Eveline blijft de "best of the rest" en komt als tweede over de streep. Dit is echter niet voldoende om de eerste plaats vast te houden in het tussenklassement. Zij staat daarin nu tweede met een achterstand van 0,3 punt. Wel is iedereen ervan overtuigd dat Eveline nog beter kan!  Klik hier voor de uitslag en tussenklassement.

Dan de start van de combiwedstrijd C1/C2 met slecht één Amstelbochtrijder aan de start: Peter Wesseling. Helaas geen optreden om over naar huis te schrijven. Halverwege stapt hij uit de wedstrijd. Het materiaal blijft hem dit seizoen opbreken. Ouderkerker Marc van der Maarel legt beslag op de tweede plaats en staat nu ook tweede in het tussenklassement.

De combiwedstrijd M1/M2 staat als laatste op het programma. Bij de M2 alleen Henk Portengen. Een levendige strijd waarbij drie rijders een rondje weten te pakken. Henk rijdt een goede wedstrijd maar maakt geen deel uit van de kopgroep. Hij finisht op plaats negen.

Bij de M1 twee Amstelbochtrijders: Paul Kuijer en een herboren Auke Broex. Auke is een van de smaakmakers. Regelmatig deel uitmakend van een groep die ontsnapt. Ook sleurend aan de kop van het peloton en uiteindelijk zeer tevreden over de streep op een tiende plek. Paul valt iets minder op en gaat als veertiende over de streep. In het tussenklassement staat Paul op positie dertien en Auke op veertien. Het onderlinge verschil is slechts drie punten. Klik hier voor het overzicht.

Ouderkerker Stan Nelissen finisht als vierde en staat op plek twee in het tussenklassement.