Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Jaap Edenbaan, 20 december 2017.

Bij de M4 rijders, die deze avond als eerste aan de start staan. een nieuw Amstelbocht gezicht: Bart Gietema. Vanaf de loze ronde direct een levendige strijd maar geen echte ontsnappingen. Wel af en toe valpartijen waardoor rijders die Amstelbochtrijders manmoedig aan de kop van het peloton hun beste beentje voorzetten, uit moeten wijken en aan een inhaalrace moeten gaan werken. Dit is met name van toepassing op Remko van Roekel die vandaag in grootse vorm verkeert. Zeer tevreden en glunderend passeert hij als zevende de streep. Zijn beste resultaat in zijn M4 loopbaan. Kort na hem komt Bart Gietema over de streep in twaalfde positie. Dan volgen Dick Hess (28e), Martin van der Esch (31e), Johan Boelrijk (41e) en Arjan de Wit (42e).

 

Dan volgt de start van de combiwedstrijd M1/M2. Slechts één Amstelbochter aan de start bij de M2: Henk Portengen. Maar wel de man in vorm. Stabiel voorin meerijdend, rustig de wedstrijd in ogenschouw nemend en dan gaat het toch even een beetje mis. Henk analyseert de wedstrijd achteraf met de woorden: "Ik had liever bij de kopgroep gezeten maar een paar misslagen en ik zat achter in de groep. Toen waren de vogels gevlogen". Een goede conclusie want vier rijders weten te ontsnappen en één rondje te pakken. Het peloton moet eerder afsprinten en daar gaat het crescendo want Henk komt als tweede over de streep en dat betekent een zesde plaats in de wedstrijd.

BrandseAB

 

Na de sprint van de kopgroep is het de beurt voor de M1. Paul Kuijer laat weer eens zien dat voor hem het allerbelangrijkste is om lekker mee te rijden en zo af en toe op kop te sleuren. Auke Broex staat ook zijn mannetje en uiteindelijk glijdt hij als nummer twaalf over de streep en Paul finisht als nummer vijftien. 

 

De M3 sluit deze avond af en dat gaat goed. Ook in deze wedstrijd verschillende valpartijen maar Ron Brandse lijkt het niet te deren. Hij bouwt zijn race keurig op en waar hij nog wel eens in de laatste ronden moet passen, blijft hij nu tot en met de finish in de kop mee rijden. Hij finisht op een schitterende derde plaats en dat is ook de positie die hij nu inneemt in het tussenklassement (voor een volledig overzicht van alle categorieën: zie de Amstelbochtsite). Kathleen Thomaes eindigt op plaats 25 en Erik Evers finisht op plek 33.