Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Marathon woensdag 29 november 2017

C2/C1

Aan de start van de combiwedstrijd vier jeugdige Amstelbochtrijders (alle ruim onder de 20). Bij de C2 zijn dat Terence Brandse, die in de eerste twee wedstrijden als tweede wist te finishen, Thijs Wagenaar en Heleen Compier, die dit jaar debuteert in deze klasse. Perfecte omstandigheden en een trio dat attent voor in de groep meerijdt. Wie ook wat wil proberen. Niets lukt. Iedereen wordt weer ingerekend door de groep. Het tempo is zelfs zo hoog dat er een groepje het peloton moet laten gaan en zelfs op één rondje wordt gereden. De 35 ronden worden in een mum van tijd afgelegd en dan is het wachten wie op welke positie de laatste bocht uitkomt. Het kan niet beter want Thijs Wagenaar komt als eerste uit de bocht en wint de race, Terence volgt hem op de hielen en finisht voor de derde maal dit seizoen op stek twee en Heleen eindigt op plaats drie. Ouderkerker Marcel van de Maarel finisht dan ook nog als nummer vier! De eerste Amstelbochtoverwinning van dit seizoen is een feit!

Veel tijd om te juichen is er niet want de C1-rijders hoeven deze avond maar vijftien ronden extra te rijden. Hier laat Bart van Duren zien dat hij het spelletje in zijn eerste wedstrijd in deze klasse al prima beheerst. Hij finisht als tweede en krijgt terecht alle respect van de andere rijders. Bij de verschillende categoriën staan de tussenklassementen.

Dames

Na de baanverzorging is het de beurt aan de Dames. Eveline Hermsen staat namens De Amstelbocht aan de start. Ook in deze categorie worden hoge snelheden behaald en davert de hele groep als een blok naar de eindstreep. De onderlinge verschillen zijn op de streep zijn minder groot dan in voorgaande wedstrijden. Met slechts een tiental meters achterstand passeert Eveline Hermsen voor de derde keer dit seizoen als vijfde de streep. Ruim voldoende om haar tweede positie in het tussenklassement van dit seizoen te continueren.

M3

Daarna de start van de M3. Slechts twee Amstelbochtrijders: Ron Brandse en Erik Evers. Een felle strijd en na afloop behoorlijk leeg gereden rijders. Ron Brandse finisht eervol op de 16e plek en Erik Evers op plaats 26. De klassering val een beetje tegen maar het rijden en de strijd waren van een uitzonderlijk niveau. Dus na afloop iedereen dik tevreden.