Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Terence Brandse staat in het tussenklassement na zijn tweede stek van vorige week ook tweede in het tussenklassement van dit seizoen. Vader Ron wordt daar regelmatig op gewezen. Wordt het deze keer zijn avond? De omstandigheden zijn goed: hard ijs en verder weinig wind. Dus zuinig en attent rijden maar met hoge snelheid. De verwachting is dat er geen rondjes gepakt zullen worden en dat blijkt te kloppen in de eerste wedstrijd van de avond (M3). Het is opnieuw Erica Della Guardia die laat zien in deze fase van het seizoen over de sterkste benen te beschikken. Ron Brandse denkt even dat ze deze avond de overwinning niet zal binnenhalen maar komt bedrogen uit. Hij eindigt zelf zeer sterk op een vijfde plaats en daarmee staat hij in zijn categorie tweede in het tussenklassement (TK) van dit seizoen met 73 punten. Dirk jan Bakker scoort een 20e plek (TK: 21e met 26 punten) en Erik Evers finisht op stek 27 (TK op 28 met 17 punten).

Ook bij de M4 hoge snelheden en slechts enkele uitlooppogingen. Wel twee man die de wedstrijd met een meter of honderd voorsprong weten te beëindigen. Beste Amstelbochter is Dick Hess met een 14e plek, Remko van Roekel scoort een 17e stek, Martin van der Esch eindigt op plaats 19 en ook Johan Boelrijk weet punten te scoren met positie 25. En vermeldenswaard: weer een beter resultaat voor Arjen de Wit (44e) maar nog geen punten. In het totaalklassement staat Dick op plaats 14 (42 ptn.), Johan staat 19 (32), Remko 21 (30) en Martin op plaats 26 met 25 punten.

Bij de M2 zijn het toch wel twee mannen die het lukt om de grote groep te dubbelen. De aanwezige Amstelbochtrijders in de personen van Henk Portengen en René Markus strijden echter wel mee voor de punten. Henk finisht op plek tien en dat levert hem 21 punten op en René glijdt als nummer 20 over de streep (11 punten). In het tussenklassement over de verreden wedstrijden bezet Henk nu de vijfde stek (74 punten) en René staat daarin op plaats 30 met 27 punten. Gijs de Nooij, vanavond afwezig, staat in dit klassement met 50 punten op positie 15. Ouderkerker Dennis Wolthuis scoort met zijn 18e plek in de wedstrijd zoveel punten dat hij in het tussenklassement op plaats 22 staat met 30 punten.

De M1 mannen sluiten de avond af. Paul Kuijer weet een 13e plek te scoren (TK ook 13 met 28 punten). Auke Broex neemt in het tussenklassement een 21 plek in (16 punten). Ouderkerker Stan Nelissen scoort deze wedstrijd een vijfde plaats (TK positie 2 met 71 punten) en Frank Onink staat in het tussenklassement 29e met 2 punten.

De stand in het clubklassement is er geen reden tot klagen. De Amstelbocht staat daar derde met een aantal van 608 punten!

Woensdag 22 november staat het gewestelijk kampioenschap op het programma. De meeste Amstelbochters verschijnen daarbij niet aan de start. Een mooi moment om de accu volledig op te laden en het vizier te richten op woensdag 29 november bij de C1/C2, de Dames of de M3 om de eerste Amstelbochtoverwinning van dit seizoen binnen te halen.