Deze site maakt gebruik van cookies.

Background
Zoals ook vorige jaren werd er dit jaar een interclubcompetitie georganiseerd. Nu met andere regels, waardoor -helaas- de inbreng van de wedstrijdsecretaris werd gedecimeerd. Waar die vorig jaar in elke categorie, van junioren c tot masters , en met inachtneming van de sterkte van de tegenstanders in die categorieen, zijn rijders mocht selecteren, was er nu alleen een dames en een heren categorie. Daarvoor werden in eerste instantie door de baancommissie rijders geselecteerd. Van de Amstelbocht kregen de 14 tijdsnelsten een uitnodiging. Peter Wesseling schreef het volgende verslag
 
Interclub 18 november 2017
 
Bij aankomst op de ijsbaan was er weinig wind en was het lekker droog. Maar Amsterdam zou Amsterdam niet zijn als vlak na de baanverzorging niet de eerste druppels naar beneden kwamen. Toch in de regen rijden en dat komt het ijs nooit ten goede. Als snel hield het op met zachtjes regenen en dus kwam iedereen na de 500m snel naar binnen met wat tegenvallende tijden.
Na de baanverzorging voor de 1500 gingen we de baan weer op en zagen we dat de ijsmachine het een en ander in de bochten had laten liggen. Precies op de ideale lijn lag allerlei ijstroep die onder de dweilmachine uit was gekomen. De dweilmachine kwam niet meer terug en dus moesten we het er mee doen. Ook hier zaten er geen PR-en in, al reed Terence Brandse als een van de weinigen in de buurt van zijn PR’s. Al met al hebben de Amstelbochtrijders zich niet laten kennen en denk ik dat we weer een ronde verder zijn met de Interclub-competitie.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.